Paralel vandallık

Van'daki Kobani olaylarında arabaları panzerle ateşe sürükleyen paralelci polislere yenileri eklendi. Bölgede çok sayıda aynı kayıt ortaya çıkınca müfettişler devreye girdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Kasım 2014 Güncelleme 15 Kasım 2014, 01:29
Paralel vandallık

İÇİNDEKİLER

Türkiye, 6-7 Ekim'de karıştı. Meselenin Kobani (Ayn El Arap) olmadığı anlaşıldı. Van'da, olayları hükümete karşı tepki yaratmak için fırsat bilen paralel polislerin panzerli ihaneti de kameralara yansıdı.

Söz konusu kayıtlarda polislerin park etmiş araçları, panzer yardımıyla alevlere sürüklediği görüldü.

İşte bu oyunun Doğu ve Güneydoğu'daki başka illerde de oynandığı ortaya çıktı. Bölgedeki il ve ilçelerde paralel yapıya mensup polislerin halkı provoke etmek, sokakları karıştırmak için buna benzer eylem yaptığına ilişkin iddialar ortaya atıldı.

İNCELENİYOR

Kameralar incelendikçe bu iddiaları doğrulayan görüntüler ortaya çıktı. İçişleri Bakanlığı, kendisine ulaşan bu iddia, görüntü ve görgü tanıklarının ifadelerinden olayın boyutlarının vahim olduğunu tespit edince harekete geçti.

Bakanlık, bölgede inceleme yapmak üzere çok sayıda müfettiş görevlendirdi.

Van'da, paralel polislerin araçları panzerle ateşe taşıdığı anlar, bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülerdeki bir ayrıntı da polisin vatandaşların evlerine gaz bombası atması oldu. Alevlerin içine sürüklenen araç ise emniyete ait çıktı.

Zübeyde YALÇIN