"Sonuna kadar Başbakan'ın yanındayız"

Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Başkanı Fermani Altun, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dün Nevşehir'de yaptığı konuşmadaki Dersim'le ilgili sözlerine ilişkin, "Başbakan, manevi bir ziyafet gibi verdiği o tarihi mesajlarla bence Türkiye tarihinde ilk defa bu kadar geniş açılımlı, doğru tespitler ortaya koymuştur. O bakımdan sayın Başbakan'ın sonuna kadar yanında olacağız" dedi.

Giriş Tarihi 09 Kasım 2014, 00:00 Güncelleme 09 Kasım 2014, 22:12
Sonuna kadar Başbakan’ın yanındayız

İÇİNDEKİLER

Altun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Davutoğlu'nun dün Nevşehir'de Hacı Bektaş-ı Veli Türbesi'nin yanındaki Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Merkezi'nde katıldığı "4. Uluslararası Hacıbektaş Aşure Günü" etkinliğinde tarihi bir konuşma yaptığını söyledi.

Cumhuriyet tarihi boyunca hiçbir devlet yetkilisinin bu şekilde tarihsel, inançsal ve ortak değerler boyutuyla bir konuşma yapmadığını anlatan Altun, "Davutoğlu, önceki dönemlerde yapılan yanlışları dile getirerek, onlardan dolayı özür dilediğini, o hataların tekrar etmemesi için nelerin yapılması gerektiğini anlattı. Bu konuşmalara tepki koymak, yıllardan beri Alevi kitlesini bir malzeme olarak kullanan siyasi anlayışın ürünüdür" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Davutoğlu'nun açıklamasını eleştirdiğini dile getiren Altun, eleştirilere tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu'nun bugüne kadar hiçbir Ehlibeyt toplantısına gelmediğini ve bu konuda hizmeti olmadığını savunan Altun, "Başbakan, manevi bir ziyafet gibi verdiği o tarihi mesajlarla bence Türkiye tarihinde ilk defa bu kadar geniş açılımlı, doğru tespitler ortaya koymuştur. O bakımdan sayın Başbakan'ın sonuna kadar yanında olacağız" ifadelerini kullandı.

- "Kılıçdaroğlu, Alevilere çok büyük zarar vermiştir"

Altun, Kılıçdaroğlu'nun Hacı Bektaş'a girdiğinde tek kelime konuşmadığını öne sürerek, kendilerinin 45 yıllık mücadeleden geldiklerini, Kılıçdaroğlu'nun buna saygılı olması gerektiğini anlattı.

"Kılıçdaroğlu, Alevilere çok büyük zarar vermiştir. Alevi toplumuna 1925'te tekke ve zaviyelerin kapatılmasından sonraki en büyük darbeyi Kılıçdaroğlu indirmiştir" diyen Altun, Davutoğlu'nun açıklamasını eleştiren Bahçeli ve Kılıçdaroğlu'nu kınadığını belirtti.