"Ha PKK ha paralel örgüt"

Mehmet Akarca, PKK ile paralel örgüt arasındaki benzerliğe dikkat çekti.

Giriş Tarihi 31 Ekim 2014, 00:00 Güncelleme 31 Ekim 2014, 20:45
Ha PKK ha paralel örgüt

İÇİNDEKİLER

ATV Ankara Temsilcisi Mehmet Akarca A Haber ekranlarında gündemi yorumladı. Akarca, paralel yapının MGK kararları sonrasında başlattığı kara propagandayı da ağır bir dille eleştirdi.

"GÜLEN HAREKETİ DİNİ BİR YAPI DEĞİL"
Mehmet Akarca, paralel örgütün sanıldığı gibi dini yapı olmadığını dile getirerek Türkiye aleyhine çalışan Gülen yandaşlarının karanlık yüzünü gözler önüne serdi.

BÜYÜK GÜÇLERİN OYUNCAĞI
"Paralel yapı ve terör her ikisi Batı'nın oluşturduğu, geliştirdiği ve beslediği oluşumlardır" diyen Mehmet Akarca, Terör ile paralel yapının artık iç içe geçtiğini ABD, İsrail, İngiltere ve Almanya gibi ülkeler tarafından kullanıldığını dile getirdi.



TÜRKİYE'NİN GÜÇLENMESİNDEN KORKUYORLAR
Çoğu ülkelerin bu tür yapılanmalarla güçlenmesinden korktuğu ülkelerin başına belalar açtığını belirten Akarca, bu tür ülkelerin verdiği barışçıl mesajların çok fazla dikkate alınmaması gerektiğini söyledi.

"PARALEL YAPI ULUSLARARASI GÜÇLERİN TAŞERONU"
Paralel örgütün "çok sayıda ülkenin kurduğu beslediği ve yönettiği bir yapı" olduğunu ifade eden Akarca, O abi-abla denen kişilerin uluslararası güçlerin taşeronluğuna soyunduğunu belirtti.

PKK İLE PARALEL ÖRGÜT ARASINDA BİR FARK YOK!
Paralel yapı ile PKK arasındaki ortak yönlere de dikkat çeken Mehmet Akarca, iki yapının uluslararası güçler tarafından kurulup desteklendiğini ve Türkiye aleyhine kullanıldığını ifade etti.