Duyarsızlık!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Ekim 2014 Güncelleme 31 Ekim 2014, 00:56
Duyarsızlık!

İÇİNDEKİLER

Karaman'ın Ermenek ilçesinde Uyar Madencilik'e ait madende işçileri kurtarma çalışmaları sürerken şirketten "Bu kadarına da pes" dedirten bir açıklama geldi.

Maden sahibi Saffet Uyar ortalarda görünmezken, Uyar'a ait olan Has Şekerler Madencilik Limited Şirketi'nden, yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada "İşletmekte olduğumuz maden ocağında tüm iş güvenliği tedbirleri alınmıştır. Bu kaza doğal afettir" denildi.

Bu açıklama büyük tepki çekerken facianın yaşandığı madenle ilgili önemli bilgiler ortaya çıktı. Aynı madende 2 yıl önce su sızıntısı yaşandığı, maden sahibi Saffet Uyar'ın, kuzeni Azim Uyar'dan yardım istediği ve tamir yoluna gittikleri ileri sürüldü.

TAŞERON ÇALIŞTIRIYOR

İşçiler ise "Saffet Uyar taşeron işçi çalıştırıyor. Aylardır işçilere maaş ödemezken, kendisi lüks otomobille geziyor" dedi.

Öte yandan madende çalışan işçiler, 32 milyon liralık elektrik parası ödenmediği için madende elektriklerin kesik olduğunu söyledi. Bu nedenle şirketin işçilere mührü bozdurup kaçak elektrik kullandığı ortaya çıktı.

Özgür SARI-Deniz DERİN