Erdoğan: Hesabını sorarız

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün akşam saatlerinde Ermenek'e gitti. Madenin girişine indi. Arkadaşlarını kurtarmak için saatlerdir uğraşan madencileri dinledi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Ekim 2014 Güncelleme 30 Ekim 2014, 01:50
Erdoğan: Hesabını sorarız

İÇİNDEKİLER

Ermenek'teki maden faciasından sonra devletin zirvesi, bölgeye koştu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kazanın ilk saatlerinden itibaren bölgede incelemelerini sürdürdü. Dün ise Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ermenek'e gitti.

DEVLETİN ZİRVESİ ERMENEK'TE
Cumhurbaşkanı ile Başbakan, kurulan kiriz masasında çalışmaları izledi. İşçi yakınları ile görüşüp acılarına ortak oldu. Başbakan Ahmet Davutoğlu, vatandaşların acısını paylaşırken, "Ben işçi yakınlarıyla da görüştüm. Her birinin acısı yüreğimize düştü, hüznünü paylaşıyoruz. Olayda herhangi bir şekilde ihmal varsa hesabı sorulur" dedi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise devletin bütün imkanlarını seferber ettiklerini belirtti.

İŞVERENLER DÜZENLEMEYİ HAZMEDEMEDİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili şunları söyledi: "Soma olayından sonra bazı yasal düzenlemeler yaptık. Ama bunu hazmeden ya da hazmedemeyen işverenler var. Bu işverenlerin bazı sorunlar doğuracağı belliydi. Yemeğin aşağıda yenmesine yönelik baskılar böyle bir sıkıntıyı doğurmuştur. Çalışma süresinin 8 saatten 6 saate inmesi işveren anlayışını farklı ele almamızı ortaya çıkarmıştır. Bunun hesabını sormamız gerekir. Servise ilişkin şikayetler de var. Adli ve idari soruşturma başlamış durumda. Bunun sonucunda ne çıkacak göreceğiz. Süratle neticeyi almamız gerekiyor."