Cumhurbaşkanı Erdoğan Ermenek'te

Erdoğan, işçilerin mahsur kaldığı Ermenek ilçesindeki maden ocağında incelemelerde bulundu

Giriş Tarihi 29 Ekim 2014, 00:00 Güncelleme 29 Ekim 2014, 20:33
Cumhurbaşkanı Erdoğan Ermenek’te

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karaman'ın Ermenek ilçesinde su baskını nedeniyle 18 işçinin mahsur kaldığı maden ocağında incelemelerde bulundu.

Helikopterle, eşi Emine Erdoğan ile Ermenek'e gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, maden ocağında, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ile diğer yetkililer karşıladı.

Maden ocağı önüne kurulan Türk Kızılayı çadırına giden Erdoğan, kömür ocağında mahsur kalan işçilerin yakınlarını dinledi.

Erdoğan, ardından Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) Mobil Koordinasyon Merkezi'ne geçti. Burada, yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi alan Erdoğan, daha sonra maden ocağındaki çalışmaları yerinde inceledi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İNCELEMELERİNİN ARDINDAN AÇIKLAMA YAPTI
Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:
- Mahsur kalan işçilerimizin çıkartılması için devletin tüm imkanları seferber edildi.
- İşverenlerin getirdiğimiz imkanları, düzenlemeleri hazmedemeyişinin bazı sıkıntıları doğuracağı belliydi.

"YEMEĞİN AŞAĞIDA YENMESİ YÜZÜNDEN OLDU"
-Ülkemizde madencilikle ilgili yapılan çalışmaların Soma olayından sonra çok daha farklı şekilde ele alınmasına yönelik bir dizi yasal düzenleme yaptık. Bu yasal düzenlemeyle birlikte buralarda çalışan işçilerimize çok daha farklı imkanlar getirdik. Bunu hazmeden veya hazmedemeyen işverenler var. İşverenlerin bunları hazmedemeyişi ne yazık ki bazı sıkıntıları doğuracağı belliydi

- Bu olayın olduğu anda yemeğin aşağıda yenmesine yönelik baskılar, böyle bir sıkıntıyı doğurmuştur. Bu 8 saatten, 6 saate inmesi bu tür işveren anlayışını farklı ele almamız gerektiğini ortaya koyuyor. Bu 6 saat kendisinin orada çalışma olayıdır. Siz kalkıp buradaki yemekle ilgili olayını bu 6 saate yedirmeye kalkarsanız bunun hesabını devletin sorması gerekir. Çünkü siz bu hakkı ondan alamazsınız"
- İşverenlerimizin daha sıkı tedbirler almalarını bekliyoruz. Hükümetimiz de hassas biçimde takip edecek.