Epilasyon öldürdü

Genç kadının epilasyon işlemi sırasında kalbi durdu. Hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamadı. Ailesi ise epilasyon sırasında genel anestezi uygulandı diyerek suç duyurusunda bulundu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Ekim 2014 Güncelleme 26 Ekim 2014, 00:00
Epilasyon öldürdü

İÇİNDEKİLER

Ankara'da yaşayan 31 yaşındaki Tülay Kızılboğa kızkardeşi Nurya ile Tunalı Hilmi Caddesi'ndeki bir epilasyon merkezine gitti. Kızılboğa epilasyon işlemi için odaya alındı. Kardeşi Nurya ise beklemeye başladı. Ancak işlem sırasında genç kadın fenalaştı. Bir süre sonra ise kalbi durdu. İşyerinde çalışan görevliler kalp mesajı yaparak Kızılboğa'yı hayata döndürdü. Bu esnada kızkardeş Nurya ise olayı farketti. Epilasyon odasına giren genç kız çalışanlar tarafından bir şey koklatılarak bayıltıldı. Tülay Kızılboğa hemen Ankara Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak 3 gün yaşam mücadelesi veren talihsiz kadın hayatını kaybetti. Kızılboğa'nın ailesi, ölümün genel anestezi uygulanmasından kaynaklandığını iddia ederek şikayetçi oldu. Kızılboğa'nın kızkardeşi Gülay Kızılboğa, kardeşinin ihmal sonucu öldüğünü öne sürdü. Ailenin suçladığı güzellik merkezinde çalışan doktor Oğuz K. ise "Lazer epilasyonda genel anestezi yapılmaz. Bu ne görülmüş ne duyulmuş bir şeydir. Kendisine de genel anestesi yapmadık" dedi.

ADLİ TIP RAPORU ÇÖZECEK!
Ailenin şikayeti ve şüpheli ölüm nedeniyle Cumhuriyet Savcılığı da soruşturma başlattı. Ölüm nedeninin belirlenmesi için Kızılboğa'nın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Otopsinin ardından Kızılboğa'nın cenazesi defnedilmek üzere ailesi tarafından Antalya'ya götürüldü. Kesin ölüm nedeni Adli Tıp Kurumu'nun incelemesi sonucunda ortaya çıkacak.