Sonzayi

Sentetik zehir, gençleri ağına düşürmeye hızla devam ediyor. Bursa'da 2 arkadaş, boş bir arazide bonzai içti. Kendinden geçen bağımlı gençler hastaneye kaldırıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Ekim 2014 Güncelleme 21 Ekim 2014, 00:00
Sonzayi

İÇİNDEKİLER

Bonzai felaketi sürmeye devam ediyor. Son yaşanan gençlik dramı ise Bursa'nın Osmangazi ilçesinde yaşandı. İki arkadaş Ördekli Kültür Merkezi yanındaki boş arazide oturmaya başladı. Bir süre muhabbet eden gençler bonzai içti. İki genç daha sonra fenalaştı. Baygın haldeki gençleri fark eden vatandaşlar polisi aradı. Olay yerine giden ekipler, kendinden geçen iki genci bir süre ayıltmaya çalıştı. Ancak başarılı olmadı. Bir ara çevredekilerin "Ne içtiniz böyle, alkol mü aldınız? Hani şişeler nerede?" şeklindeki sorusuna yarı baygın haldeki genç, "Alkolsüzdü abi" diye cevap verdi. Diğer bağımlı ise, şişeleri dereye attıklarını söyledi. Sağlık ekipleri kendinden geçen 2 genci hastaneye kaldırdı. Bağımlı gençlerden birinin komaya girdiği belirtildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

YARI BAYGIN HALDE!
Benzer bir olay İstanbul'da yaşandı. İstanbul Kağıthane'de bir ilkokul önünde bonzai içen genç yarı baygın halde bulundu. Vatandaşlar durumu polise bildirdi. Olay yerine giden polis, içtiği uyuturucunun etkisinde olan Emre E.'yi (20) kendine getirmeye çalıştı. Bu sırada çevrede bulunan vatandaşlar baygın yatan genci ayağa kaldırıp yüzüne su döktü. Sağlık ekipleri, yaptıkları ilk müdahalenin ardından genci, hastaneye kaldırdı. Polisin sıkı önlem alması gerektiğini belirten Hasan Aygün, "Okulun etrafında olduğu için özellikle polise bunu birkaç kez ihbar ettik memurlar geliyor ama köklü bir çözüm gerekiyor. 12 -13 yaşındaki çocuklar kullanıyor yazık günah. Polisten daha sıkı tedbir almasını rica ediyoruz. Bu köşe tamamen uyuşturucu köşesi" diyerek tepki gösterdi.