Gülen okulları öğrenci bulamıyor

Darbe girişimleri sonrası itibarı sıfıra inen Gülen'in okulları bu yıl 100 bin öğrenci kaybetti. Yüzde 70 indirim de çare olmadı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Ekim 2014 Güncelleme 21 Ekim 2014, 01:39
Gülen okulları öğrenci bulamıyor

İÇİNDEKİLER

Türkiye'de özel okul öğrencilerinin neredeyse yarıya yakınına eğitim veren cemaat okulları yeni eğitimöğretim yılında boş kaldı. Hükümete karşı yapılan 17 ve 25 Aralık darbe girişimleri sonrasında, veliler birer birer çocuklarını cemaat okullarından aldı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, "Çocuklarınızı bu okullara göndermeyin" çağrısı sonrasında ailelerin bir kısmı nakille çocuklarını devlet okuluna yerleştirirken yeni eğitim öğretim döneminde bu okulların öğrenci kaybı 100 bine ulaştı.

YÜZDE 50 KAN KAYBETTİLER

2013-2014 eğitim öğretim yılında cemaate bağlı 653 özel okulda 205 bin öğrenci eğitim görürken bu yıl öğrenci sayısı 110 bine düştü. Geçtiğimiz yıl özel okullarda okuyan öğrencilerin yüzde 31'i cemaate bağlı özel okulda eğitim görürken bu yıl cemaatin okullarındaki öğrenci sayısı yüzde 50'den fazla azaldı. Bu yıl tüm özel okullar içinde cemaat okullarının öğrenci oranı yüzde 15'e indi.

EN UCUZ OKULLAR ONLAR OLDU

Cemaat okulları mevcut öğrencilerin kaybını durduramazken yeni öğrenci de bulamadı. Cemaat okullarında bu yıl yüzde 70 oranında indirim uygulayarak şu an Türkiye'nin en ucuz özel okulları arasına girdi. Cemaatin, öğrencilerini elinde tutabilmek için geçen yıl bir öğrenci için istediği ücreti bu yıl 3 kardeş için teklif ettiği öğrenildi.

MEB 'ÜCRET TAKİP SİSTEMİ' KURDU

Milli Eğitim Bakanlığı, dershanelerin kapanmasını düzenleyen kanun değişikliği ile özel okulların ücretlerini de artık sistemden takip edebilecek. Ücretler de artık elden yatırılamayacak. Tüm özel okul ücretleri banka hesabından yatırılacak ve özel okulların vergi kaçırmasının da önüne geçilecek.

Safure CANTÜRK/SABAH