Yüzde 100 başarı

10 ayda tam 100 kilo veren Şebnem öğretmenin hayatı 163 kilodan 63'e düşmesiyle değişti. Mutluluktan havalara uçan genç kadın, 'Adeta yeniden doğdum' diye konuştu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Ekim 2014 Güncelleme 20 Ekim 2014, 01:40
Yüzde 100 başarı

İÇİNDEKİLER

Eskilerin dediği gibi bir dirhem et, artık bin ayıbı örtmüyor. Aksine fazladan gelen her kilo ömürden çalıyor. Ancak gelişen tıp teknolojisi kilolarıyla başı dertte olanların yüzünü güldürüyor. Tıpkı İzmir'de yaşayan Şebnem Aktosun adlı öğretmende olduğu gibi... Evlendikten sonra hızla kilo alarak 163 kiloya ulaşan 39 yaşındaki Şebnem Aktosun, kabus dolu günlerini geride bırakmayı başardı.

HER ŞEYİ DENEDİM
Tüp mide ameliyatıyla 10 ayda 100 kilo birden vererek 63 kiloya düşen Aktosun, "Kilo vermek için harcadığım paralarla İzmir'in en güzel yerinde 3 tane lüks daire alırdım. Bu uğurda denemediğim yöntem kalmadı" dedi. 30 Mayıs'ta ameliyat olduğunu, ilk ay 20 kilodan kurtulduğunu ve sonrasında da hızla kilo verdiğini söyleyen Şebnem öğretmen, şöyle konuştu: "Tabii bunun belli bir düzeni var, eski yaşantın olmuyor. Ama doğru olan az az ve sağlıklı bir şekilde yemek. Dilediğimi tabii ki yiyorum. Canım pasta mı istedi, yiyorum. Ama bir iki çatal aldıktan sonra doyuyorsunuz. Nefsime hakim olabiliyorum, artık işkence çekmiyorum." Zayıfladıktan sonra kendini çok iyi hissettiğini ve adeta yeniden doğduğunu belirten Aktosun, hayatındaki değişiklikleri şöyle dile getirdi:

"ÖZGÜVENİM ARTTI "
Kilo vermenin en zevkli tarafı kıyafet değişikliği. Korkunç zevkli ve keyifli bir durum. Mağaza mağaza dolaşıp, 'Ay bu da bana olur, o da bana olur' diyebilmek müthiş keyifli. Alışveriş yapmak bile o kadar güzel bir duyguymuş ki. Her yerden istediğinizi alabiliyorsunuz. Eskiden siyahlar, kahverengiler giyerken şimdi cıvıl cıvıl renkleri giyebiliyorum. Gerçekten çok mutluyum. Topluma girebiliyorum. Bir kere özgüveniniz artıyor. Sağlığınıza kavuşuyorsunuz. Çok güzel bir duygu. Ben aslında 30 Mayıs'ta doğdum 15 Mayıs'ta değil. Artık '30 Mayıs 2012 doğumluyum' diyorum."

'Eşim beni aldatıyor zannettiler'
Yakın çevresinin bile kendini tanıyamadığını söyleyen Şebnem Aktosun yaşadığı bir hikayeyi şöyle anlattı: "Bir gün eşimi uzun süre görüşmediği arkadaşı aramış. 'Éşinle aranızda bir problem yok değil mi?' diye sormuş. Ardından da, 'Seni bugün sarışın, hoş bir kadınla görmüşler' demiş. Yani eşim beni aldatıyor zannetmişler."

HER AY 10 KİLO ATTI

Kilo vermek için servet harcadığını, gitmediği doktor ve denemediği yöntem kalmadığını anlatan Şebnem Aktosun, ayda 10 kilo verdiği süreci şöyle anlattı: "Çok kilolu olduğum için en fazla 45 kilo verebiliyordum. Sonra üzerine 50 kilo alıyordum. Her yönteme başvurdum ama bir türlü başaramadım. Sonunda kilolarımdan kurtulduğum için mutluyum. Kiloları yüzünden acı çeken kadınları çok iyi anlıyorum. Azmetsinler zayıflasınlar."