Katil avukat defol

Nuh Mete Yüksel, Ankara Barosu seçimlerinde sert protestolara maruz kaldı. Avukatlar, 28 Şubat'ın önemli figürü için "Katil avukat istemiyoruz. Defol" sloganları attı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Ekim 2014 Güncelleme 20 Ekim 2014, 01:34
Katil avukat defol

İÇİNDEKİLER

Ankara Barosu'nun 63. Olağan Genel Kurulu'nda oy kullanan eski DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel, sert bir tepkiyle karşılaştı. Emekli olduktan sonra geçtiğimiz aylarda Ankara Barosu'na kaydolan Yüksel, seçimlerde oy kullanmak üzere sabah saatlerinde genel kurulun yapıldığı Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne geldi. Bir grup avukatın protestosuyla karşılaşan Yüksel, oy kullanamadan fakülteden ayrıldı. Yüksel, öğleden sonra, bu defa yanında çok sayıda sivil polisle tekrar fakülteye geldi ve oy kullandı. Bu sırada bir grup avukat da 28 Şubat'ın önemli figürlerinden olan Yüksel'in oy kullandığı sınıfın önünde toplanarak, "Avukat değil, işkencecisin", "Katil avukat istemiyoruz", "Polis defol" "Katil avukat defol" sloganları attı. Yüksel, polisin yardımıyla fakültenin arka kapısından dışarı çıkarıldı. Bu sırada polisler ve protestocu avukatlar arasında kısa süreli arbede yaşandı.

İSTANBUL'DA KOCASAKAL
Bu arada Ankara Barosu'nun 63. Olağan Genel Kurulu'ndaki seçimlerde Baro Başkanlığı'na, "Demokratik Sol Avukatlar" grubunun adayı Hakan Canduran seçilirken, İstanbul'da ise Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Ümit Kocasakal yeniden başkanlığa seçildi.