Beka'ret' kararı

Yargıtay, aralarında cinsel birleşme olmadığı için kocasından boşanan kadına nafaka ve tazminat kararını bozdu. Kadından bekaret raporu istedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Ekim 2014 Güncelleme 20 Ekim 2014, 00:00
Beka’ret’ kararı

İÇİNDEKİLER

11 ay evli kaldığı kocasıyla kocasının kusuru nedeniyle cinsel birliktelik yaşamadığını, tüp bebek yöntemi ile çocuk yapması için zorla doktora götürüldüğünü, bu durumun evlilik birliğini temelinden sarstığını savunan S.G, boşanma davası açtı. 700 lira nafaka ile 50 bin lira manevi tazminat istedi. Ankara 7. Asliye Mahkemesi, çiftin boşanmalarına, S.G.'ye aylık 350 lira nafaka, 10 bin lira manevi tazminat ödenmesine hükmetti. Yargıtay ise mahkemenin bu kararını bozdu. Bozma kararında kocanın cinsel ilişkinin gerçekleşmediği yönünde açık kabulünün bulunmadığı, mahkemece kadının bakire olup olmadığı konusunda rapor alınması, delillerin birlikte değerlendirilip sonuca göre karar verilmesi gerektiği kaydedildi.

'KÜÇÜK DÜŞÜRÜCÜ DURUM'

Yerel mahkeme ise ilk kararında direndi. Direnme kararında evlenirken bir kişinin bakire olup olmadığının tamamen tarafları ilgilendiren bir husus olduğu belirtildi. Bakirelikle ilgili bir talepleri yokken bu tür bir rapor istenmesinin tarafları küçük düşürücü bir durum olduğu vurgulandı. Direnme üzerine dosya Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nun gündemine geldi. Kurul da, yerel mahkemenin direnme kararını oy çokluğu ile bozdu.