Paralelci polisler hakimleri kayıt altına almış

Paralel yapının maşası polisler, İstanbul’da kahvaltıda bir araya gelen hakim ve savcıları görüntülü olarak kayıt altına almış.

Giriş Tarihi 17 Ekim 2014, 00:00 Güncelleme 17 Ekim 2014, 10:48
Paralelci polisler hakimleri kayıt altına almış

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, bakanlar, yüksek bürokratlar, sivil toplum örgütü temsilcileri ve gazetecilerin de aralarında bulunduğu yüzlerce ismi uydurma suçlarla dinleyerek casusluk yaptıkları gerekçesiyle tutuklanan polislerin yargıçların toplantılarını da takip ettikleri ortaya çıktı.

Hakim ve savcıların hukuki konuları konuştuğu ve bunun için ara sıra düzenledikleri kahvaltılı toplantıların fiziki ve teknik olarak takip edildi. Hakim ve savcıların düzenlediği üç toplantının da dinlendiği tespit edilirken 31.03.2012 günü, Yedikule Sosyal Tesisleri'nde yapılan toplantıya katılan tüm hakim ve savcıların teker teker görüntülendiği anlaşıldı.

MOBİL CİHAZLAR KULLANILDI

Katılanların 20-25 civarında olduğu ve aralarında hakim ve savcıların çoğunlukta olduğu öğrenilen toplantıların rutin ve hukuki konuların konuşulduğu konular olduğu belirtiliyor. Şüpheli polislerin toplantıya katılan yargı mensuplarını dinlemek için de mobil dinleme cihazlarını kullanarak ortam dinlemesi yaptığı tespit edildi. Hukukçu olan arkadaşların basit bir kahvaltı buluşmasını dahi "terör faaliyeti" gibi dinleyen polislerin eylemlerine ilişkin suç delilleri de bulundu. Deliller arasında toplantıya ilişkin fotoğraflar, dinleme tutanakları ve ses kayıtları yer alıyor. Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, dinlenen yargı mensuplarını "mağdur" sıfatıyla ifadeye çağıracak.

ORTAM DİNLEMELERİ MERCEK ALTINDA

Paralel yapının yargı mensuplarına yönelik işlediği bu suç, Selam kumpasını uygulamaya sokan polislere operasyonu gerçekleştiren İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturmayı derinleştirmesiyle anlaşıldı. "Paralel yapı"nın sadece legal kılıflı yasadışı dinleme yapmadığı, mobil dinleme aygıtlarını kullanarak yaptığı ortam dinlemesiyle de birçok önemli ismin konuşmalarını da dinlediği belirtiliyor. Yasadışı ortam dinlemeleri de İstanbul Savcılığı tarafından merceğe alındı. Başsavcılık konuyla ilgili kapsamlı inceleme başlattı.




Kaynak: Star gazetesi