Sayan: Hedefleri Erdoğan'ı devirmek!

Savcı Sayan A Haber ekranlarında, "Bütün bunların amacı darbedir Recep Tayyip Erdoğan'ı indirmektir. Gezi'nin arkasında kim varsa IŞİD ve Esad'ın arkasında da bu güçler vardır." sözlerini kullandı.

Giriş Tarihi 11 Ekim 2014, 00:00 Güncelleme 11 Ekim 2014, 02:07
Sayan: Hedefleri Erdoğan’ı devirmek!

İÇİNDEKİLER

Eski CHP'li Savcı Sayan, Kobani olaylarıyla ilgili Deşifre'de gündeme damga vuracak sözler sarf etti.

"Kürt liderler Türkiye'nin özgürlüğünü isteyen insanlarla birlikte olmadılar Esad'ın yanında oldular." diyen Sayan, "Milli muhalefet olmadığı için Esad IŞİD'e destek veriyor. Kobani Esad'ın toprağı değil mi neden desteklemiyor. Çünkü Esad'ı destekleyen güçler IŞİD'i de destekliyor. Müslümanları Ortadoğu'da parçalamak istiyor." şeklinde konuştu.

ESAD-CHP İTTİFAKI

"Tezkereye CHP hayır dedi çünkü CHP Esad'ın güvenliğini Türkiye'den daha çok istiyor. Esad da CHP'yi destekliyor." açıklamalarında bulunan Sayan, "HDP'nin anlayışı çok saçma hiçbir şeyi kabul etmiyor sadece Kobani'yi kurtarıp o bölgeyi bize bırak diyor T.C. bu kadar mantıksız bir ülke mi bu nasıl bir istektir." dedi.

"TEK AMAÇLARI ERDOĞAN'I DEVİRMEK"

Sayan, "Bütün bunların amacı darbedir Recep Tayyip Erdoğan'ı indirmektir. Ekmeleddin'in arkasında, Gezi'nin arkasında kim varsa IŞİD ve Esad'ın arkasında da bu güçler vardır." dedi.

"PARALEL YAPI ARKADAN HANÇERLEDİ"

"İran'daki Kürtler, Irak'taki Kürtler oraları karıştırıyorlar mı ? Türkiye'deki Kürtler neden Türkiye'yi karıştırıyor?" şeklinde ifadeler kullanan Sayan, "Cemaat ve paralel örgütü bir tutmamalıyız. Paralel yapı Cemaat'i arkadan hançerlemiştir. Hiçbir cemaat devlete ihanet et diye yatırım yapmamıştır." dedi.

"EYLEMLERDEN KÜRTLER DE RAHATSIZ"

"1993'de de çözüm sürecini Almanlar sabote etti. Milli bir muhalefete ihtiyacımız var dış güçler ülkemize hesap sorarken ilk önce muhalefetin tavrını gösterecekler." ifadelerini kullanan Sayan, "Kürt önderler bu eylemlerden rahatsız. Kobani'nin Türkiye'ye hiçbir zararı yoktur." dedi.

"GİTSİNLER IŞİD'E KARŞI SAVAŞSINLAR"

"Türk ordusunu yendik diyen PKK şimdi de gitsin IŞİD'e karşı savaşsın. Laf ettikleri Türk ordusundan neden yardım istiyor." diyerek göstericilere tepki gösteren Sayan, "Bu olaylardaki tüm suç Kürt siyasetçilerdedir önce sokağa davet ettiler halkı 35 kişi öldükten sonra biz böyle bir şey demedik diye açıklamalar yapıyorlar. Bu nasıl bir saçmalıktır, bu nasıl bir kendini bilmezliktir." dedi.

"ÇANAKKALE DAYANIŞMASI ŞART"

Sayan "Bölgede ki Kürtler bu olaylardan rahatsızdır. Her kes bizi ayırmaya çalışıyor ama biz Çanakkale'deki gibi birbirimize sarılmalıyız. Kürt siyasetçiler Kobani'yi çok seviyorsa ben de dahil silahları alıp çıkalım savaşalım Kobani'de Türkiye'de arabaları, evleri yakmakla hiçbir şey olmaz ayrımcılıktan başka." diyerek sözlerini noktaladı.