Onur davası

2 eşini öldüren adamı programına çıkaran Seda Sayan RTÜK'ten ceza yedi. Kurumun CHP'li üyesi, 'Sayan, Başkan'ın kimyasını bozdu' deyince sanatçı 'Onurumla oynandı' gerekçesiyle dava açtı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Ekim 2014 Güncelleme 02 Ekim 2014, 02:03
Onur davası

İÇİNDEKİLER

Her yaptığı olay olan şarkıcı Seda Sayan, yine gündeme bomba gibi düştü. 2 eşini öldüren Sefer Çalınak'ı programına çıkardığı için yerden yere vurulan Sayan, RTÜK'ten de 170 bin lira ceza yedi. Ancak Kadırgalı durulmadı; RTÜK Başkanı Davut Dursun'u eleştiren kurumun CHP'li üyesi Ali Öztunç'u mahkemeye verdi. Gerekçesi ise Ali Öztunç'un Dursun hakkında söylediği şu sözlerdi:

KENDİSİNE HAKARET SAYDI
"Sayın RTÜK Başkanı Davut Dursun'un Seda Sayan'ı bu kadar sevdiğini bilmiyordum. Sayın Dursun konu gündeme geldiğinden beri çırpınıyor. Program sonrası Dursun'un kimyası bozuldu. Kanun gereği ceza kestik. Dursun'un işi bu kadar uzatması düşündürücü." Bu açıklamayı kendisine hakaret sayan Seda Sayan, Ali Öztunç hakkında 10 bin lira manevi tazminat davası açtı. Dava dilekçesinde avukat Şeyda Yıldırım şunları kaydetti: "Müvekkilimin onuruyla oynanmış, ahlak, şeref, haysiyetine saldırılmıştır. 10 bin lira manevi tazminatın davalıdan tahsiline karar verilmesini talep ve rica ediyoruz."

KAVGA ÇIKARDI
Seda Sayan'ın programı yüzünden RTÜK Başkanı Davut Dursun ile kurumun CHP'li üyesi Ali Öztunç'un arası açıldı. Öztunç; Sayan'a ceza yazmaya yanaşmayan Dursun'u, "Seda Sayan'ı bu kadar sevdiğini bilmiyordum. Konu gündeme geldiğinden beri adeta çırpınıyor" sözleriyle eleştirmişti.

Veli SARIBOĞA