Paralel kaset

Eski emniyetçi Hanefi Avcı basın toplantısı düzenledi. Hapse girmesine neden olan 'delillerle' ilgili bilgi verdi: O kasetler paralelci emniyetçiler tarafından Eskişehir'de birine ulaştırıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Ekim 2014 Güncelleme 01 Ekim 2014, 00:35
Paralel kaset

İÇİNDEKİLER

Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, dün İstanbul'da gazetecilerin karşısına geçti. Hapis yatmasına yol açan kasetlerin ortaya çıkarılış şekline ilişkin polis görüntülerini gazetecilere izletti. Ofisinden çıkarılan çantanın içindeki kasetlerin çıplak elle kontrol edildiğini ve üzerindeki şeffaf naylonların yırtılarak atıldığını belirtti.

İZLER NEREDE!

Avcı, "Eğer o naylonlar yırtılmamış olsaydı üzerindeki parmak izleri tespit edilebilirdi. Buldukları iddia edilen kaset ve dosyada ne bir parmak izim ne de vücut izim ortaya çıktı" dedi. Avcı, kendisinin tutuklanmasına yol açan operasyondaki çelişkileri söyle sıraladı. "Odamdaki aramada bulunan 24 adet kaset orijinal çanta ile değil ayrı bir zarfa konularak paketlenmiştir. Arama yapılırken çekilen video ve fotoğraflardan görüleceği üzerine ne evimde ne de işyerimde kasetçalar yoktur, o zaman 24 kaseti ne ile dinleyeceğim? 14-15 yıl 24 kasetle il il gezdiğimin kabulü normal hayat tecrübesine ve orta zekalı insan davranışına göre mümkün değildir. Eğer benim olsa idi ya bir CD ya da USB bellekte taşımam gerekirdi. Kasetlerin bugün emniyetteki paralel yapıya mensup olduğu iddiasıyla tutuklanan bazı polisler tarafından Eskişehir'deki kişiye verildiği tespit edilmiştir."

MUSTAFA KAYA