Detone Sezen

Minik Serçe, Şahin kesildi! Şarkılarıyla yasakları kıran Sezen Aksu, konu başörtüsüne gelince yan çizdi. Konserinde özgürlükçü ruhunu bir kenara bırakıp şöyle dedi: "Bizi örteceğinize nefsinizi terbiye edin ök....."

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Ekim 2014 Güncelleme 01 Ekim 2014, 00:00
Detone Sezen

İÇİNDEKİLER

Yeni Türkiye'de yasaklar geride kaldı. Darbeci zihniyetin ürünü olan ikna odaları da o yasaklardandı! Ancak "Sarı odalar" deyip milyonların ruhuna özgürlük katan Minik Serçe, kozmik odaya takıldı. Sezen Aksu'nun konserine şarkıları değil, sözleri damga vurdu! Aksu, önceki akşam İstanbul Harbiye Açık Hava Tiyatrosu'nda konser verdi. Binlerce hayranı onu izlemeye gitti. Unutulmayan şarkıları ile sahnede fırtına gibi esti! Ancak şarkıyı bırakıp söze geçince, "özgürlükçü" ruhuyla ters düşen sözler sarf etti. "Gülümse hadi gülümse bulutlar gitsin" diyen Aksu, eski Türkiye'nin somurtkan yüzünü destekledi! Yıllardır ezilen, horlanan özgürlük talepleri yok sayılan kesimlere destek veren Aksu, konu başörtüsüne gelince yan çizdi.

'SESİNİZ ÇIKMIYOR ÇIĞLIK ATIN'
Ünlü sanatçı, konserinden önce "Yüzde 50'nizin sesi hiç çıkmıyor. Çığlık atın" diyerek AK Parti'ye gönderme yaptı. Ardından malum medya tarafından ısrarla gündemde tutulan ortaöğretimdeki başörtüsü serbestliği ile piercing ve dövme kararlarını diline doladı. Sahneden "Bizi örteceğinize kendi nefsinizi terbiye edin ök..." diye bağırdı. Ancak Aksu bu çıkışıyla tepki topladı. Ünlü sanatçıya sosyal medyada "Şarkılarında yasakları kaldırdın. Ama şimdi yasakçı zihniyetin sesi oldun" diye tepki gösterdi.

Minik Serçe'ye sosyal medyadan da tepki yağdı! İşte o twitler...
* Bazılarının sadece şarkıları güzelmiş!
* Bunu söyleyen Sezen Aksu, önce kendine bakıp kendi nefsini terbiye etsin bence.
* Sezen Aksu bildiği işi yapsın şarkı söylesin!
* Özgürlüğü savunan Sezen Aksu konu başörtüsüne gelince herşeyi unuttu...
*
Sezen Aksu gibi düşünen insanlarımıza anlatmamız lazım. Kimse kimseyi zorla örtmüyor. Örtenlere okuma hakkı veriliyor. Bu insani bi özgürlüktür.

'KÜÇÜK KADINLAR' SAVUNMASI!
Tepkiler artınca Sezen Aksu, kendi internet sitesinden bir açıklama yaptı. "Özgürlüklerin yanındayım ama" diye başlayıp şunları belirtti: "Henüz ilkokul çağındaki bir kız çocuğunun başını örterek, onu küçük bir kadına dönüştürmeyi öneren bu cinsiyetçi yaklaşımı sonuna kadar reddediyorum. Mesele budur." Bu arada yasakçı zihniyeti savunan Aksu, 2010'daki Anayasa Referandumu'na "Yetmez Ama Evet" diyerek destek vermişti.

Ufuk ÖZCAN