Eminağaoğlu'ndan başörtüsüne iptal davası

Çankırı Hakimi Ömer Faruk Eminağaoğlu beşinci sınıfta başörtüsü serbestisini getiren düzenlemenin iptali için harekete geçti.

Giriş Tarihi 30 Eylül 2014, 00:00 Güncelleme 30 Eylül 2014, 16:31
Eminağaoğlu’ndan başörtüsüne iptal davası

İÇİNDEKİLER

Çankırı Hakimi ve eski Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Ömer Faruk Eminağaoğlu, öğrenci olan oğlu Onat adına ortaöğretim ve beşinci sınıfta başörtüsü serbestisini getiren düzenlemenin iptali için Danıştay'da dava açtı.

Eminağaoğlu, dava dilekçesinde, AK Parti kapatma davası iddianamesinde yer verilen, bugünün Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a ait, "Kamu kurumları ve ortaöğretime yönelik bir çalışmamız, böyle bir niyetimiz yok" sözlerini hatırlattı.

"OĞLUM BAŞÖRTÜSÜ DÜZENLEMESİNDEN ETKİLENİYOR"

Eminağaoğlu, dava dilekçesinde, düzenleme kız öğrencileri kapsıyor olsa da karma eğitim yapıldığı için oğlunun da karardan etkilendiğini belirterek, "Karma eğitim nedeniyle kız öğrencilerle birlikte aynı ortamı paylaşan oğlum da, kız öğrencilere yaratılan o geniş ortam dışında olamadığından, dinsel uygulamalarının doğrudan etki alanında kalmakta, bu düzenlemeden doğrudan etkilenmektedir" dedi.

CHP DAVA AÇMAYACAK
CHP Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi ise ortaöğretimde başörtüsüne özgürlük getiren yönetmelik değişikliğini yargıya taşımayacaklarını söyledi