One minute

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "One Minute" çıkışıyla ayar verdiği Dünya Ekonomik Forumu'nun İstanbul'daki toplantısında konuştu: Ey dünya IŞİD çıkınca ayaklanıyorsun da PKK'ya niye tavır almıyorsun.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Eylül 2014 Güncelleme 29 Eylül 2014, 00:00
One minute

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün İstanbul'da iki önemli toplantıya katıldı. İlk olarak "Türkiye Markası" lansmanı toplantısına katıldı. Türkiye'de üretilen ürünlerin, yeni bir logo ve "Gücü Keşfet" sloganı ile tanıtılacağını açıkladı. Erdoğan'ın sonraki durağı ise "One Minute" çıkışıyla tarihe geçtiği Dünya Ekonomik Forumu Toplantısı oldu. İşte Erdoğan'ın açıklamasından satır başları: "Dünya 5'ten büyüktür. Dünyanın kaderini bu 5 ülkenin eline bırakamayız. Hükümet başkanları çok haklısın diyorlar ama kürsüye çıkıldığı zaman kimse bunu konuşmuyor. IŞİD terörü ortaya çıktı, yeni değil bu. El Kaide'den türedi ve Irak'ın üçte birini işgal etmiş durumdalar. Peki ey dünya! IŞİD gibi bir terör örgütü çıktığında ayaklanıyorsun da PKK terör örgütü ortaya çıktığında niye bir tavır sergilemiyorsun? Mısır'da halkın seçtiği başkanın darbeyle indirilmesine niye ses çıkartmadınız. Bu katliamı yapan insanı nasıl kürsüye çıkartıyorsunuz?" Erdoğan , IŞİD konusunda 3 kriteri de sıraladı: "Yaptığımız görüşmelerde ben hep şunu söyledim. 1-Bir defa uçuşa güvenli bölge konusunda bu adımı atmamız lazım. 2-Güvenli bölge şart. 3 - Eğit donat adımını atmalıyız. O olmaz bu olur. Hayır üçünün de olması lazım."

6'TI ÜSTÜ TELEFON
Erdoğan, Marka Toplantısı'nda Apple'ın ürettiği Iphone 6'yı değerlendirdi: Bu marka her yıl yeni bir model çıkardığı halde, modeller arasında çok büyük farklılıklar da yok ha, bunu da söyleyeyim. Markanın sahip olduğu güç, prestij, ve tanınmışlık sayesinde mağazalarının önünde uzun kuyruklar oluşturabiliyorlar.