Ve ABD vurdu!

ABD, dün Suriye'deki IŞİD hedeflerini bombaladı. Operasyona aralarında Ürdün, Katar ve Bahreyn'in de bulunduğu 5 Arap ülkesi katıldı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Eylül 2014 Güncelleme 24 Eylül 2014, 02:06
Ve ABD vurdu!

İÇİNDEKİLER

ABD, Irak'ın ardından Suriye'deki IŞİD hedeflerine de operasyon düzenledi. Suriye'nin kuzeyinde, Batılı rehinelerin tutulduğu yer olarak bilinen ve IŞİD'in merkezi konumundaki Rakka'ya yönelik operasyonda, 20'den fazla IŞİD hedefinin vurulduğu belirtildi.

OBAMA'DAN AÇIK YETKİ
Suriye IŞİD'ine karşı yapılan bu operasyonda ise Ürdün, Katar, Suudi Arabistan, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi bölge ülkelerin rol alması dikkat çekti. Pentagon'dan yapılan açıklamada ABD Başkanı Obama'dan IŞİD hedeflerinin vurulması konusunda açık yetki verildiği belirtildi. Suriyeli yetkililer ise ABD'nin hava sahalarını kullanma konusunda kendilerinden izin aldığını belirtti. Öte yandan harekata IŞİD'den ilk tepki geldi. Açıklamada, "Bu saldırılara cevap verilecektir. Saldırının sorumlusu ise Suudi Arabistan'dır" denildi. IŞİD'in açıklamasında Suudi Arabistan Kraliyet Ailesi'ni aşağılayıcı sözcükler de kullanıldı.