Mega fırtına

İstanbul aniden başlayan fırtınaya esir düştü. İnşaatların iskeleleri yıkıldı, ağaçlar devrildi. 8 kişi yaralandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Eylül 2014 Güncelleme 24 Eylül 2014, 00:54
Mega fırtına

İÇİNDEKİLER

Güneşli bir güne uyanan İstanbullular, dün öğleden sonra aniden başlayan fırtına sorası zor anlar yaşadı. Birçok vatandaş hazırlıksız yakalanırken etkili olan fırtına hayatı felç etti. Deniz otobüsü seferleri iptal edildi. İşte İstanbul'da facianın eşiğinden dönüldü.

TAKSİM'DE İSKELE ÇÖKTÜ
Taksim Cumhuriyet Caddesi'nde fırtınanın şiddetine dayanamayan 10 katlı inşaatın iskelesi çöktü. İskelenin altında kalan 6 kişi yaralandı. Suriye uyruklu küçük bir kız çocuğu, çöken iskelenin altında kaldı. Küçük kız, vatandaş tarafından kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.
Diğer yaralılar ise durumları hafif olduğu için ambulanslarda tedavi edildi. Olay sırasında 10 araç da iskelenin altında kalarak zarar gördü. Olayın ardından çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi olay yerine sevk edildi. Çalışma yapan itfaiye ekipleri de zaman zaman tehlike atlattı. Cumhuriyet Caddesi çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı.

MERTER'DE BARİYER DEVRİLDİ
Merter'de ise bir inşaatın çevresinde güvenlik amacıyla çevrilen bariyerler, fırtına nedeniyle E- 5 yan yola devrildi. Can kaybının yaşanmadığı olayda 6 tane aracın hasar gördüğü öğrenildi. Devrilen bariyerler nedeniyle Merter - Şirinevler yan yol güzergahında zaman zaman trafik yoğunluğu yaşandı.

SULTANBEYLİ'NDE ÇATI UÇTU
Sultanbeyli'de şiddetli rüzgar nedeniyle inşaatı devam eden bir okulun çatısı uçtu. Olayda, inşaat işçisi olan Fahri Özek ve İbrahim Mutlu yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı.

FIRTINA HAVA TRAFİĞİNİ DE VURDU
Atatürk Havalimanı'nda uçakların iniş kalkışlarında sorunlar yaşandı. Uçaklar havada tur atmak zorunda kalırken, fırtına nedeniyle iki uçak pisti pas geçmek zorunda kaldı. Hava trafiğini olumsuz yönde etkilerken, iniş kalkışlarda gecikmeler yaşandı.