IŞiD'den korkunç talimat

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Eylül 2014 Güncelleme 23 Eylül 2014, 00:35
IŞiD’den korkunç talimat

İÇİNDEKİLER

Geçtiğimiz hafta Irak'ta IŞİD örgütü hedeflerine yönelik ilk hava saldırısını gerçekleştiren Fransa, tehdit edildi. IŞİD sözcüsü Abu Mohammad al-Adnani, örgüt üyelerini Fransa ve Amerika'ya karşı savaşmaya çağırdı.

FRANSA'DA ALARM

İnternet üzerinden yayınlanan videolu mesajda, en güzel mücadelenin bu ülkelerin vatandaşlarına saldırılarak verileceği kaydedildi. Al-Adnani açıklamada, "Yapabileceğiniz en iyi şey, Fransa, ABD veya onların birliktelik yaptığı ülke vatandaşlarını katletmek" ifadelerini kullandı. Fransa'dan ise "IŞİD'in tehdidinden korkmuyoruz" açıklaması geldi. İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, bütün güvenlik önlemlerinin alındığını söyledi. El Kaide'nin Pakistan'daki merkezinden de benzer bir açıklama geldi. Örgüt üyelerine "ABD, Avrupa ve Yahudiler'i gördüğünüz yerde öldürün" denildi.

İÇ İNFAZ

İnfaz görüntüleriyle dehşet uyandıran IŞİD, bu kez kendi adamlarını hedef aldı. IŞİD, Peşmerge ile işbirliği içinde olduğu suçlamasıyla Kürt olan 4 üyesini idam etti. Öte yandan ABD'nin Musul, Diyala ve Selahadin'deki kamplarına yaptığı bombardımanın ardından IŞİD, birçok Kürt'ü Peşmerge ajanı ve işbirlikçi suçlamasıyla öldürmüştü.