Rehinelerin kurtarılması Hürriyet'in zoruna gitti

Rehin alınan konsolosluk personelleri üzerinden hükümete defalarca yüklenen, haksız eleştirileri bir biri ardına sıralayan Doğan Medya Grubu'nun gazetesi Hürriyet'in internet sitesinden skandal bir hamle daha geldi.

Giriş Tarihi 20 Eylül 2014, 00:00 Güncelleme 20 Eylül 2014, 18:12
Rehinelerin kurtarılması Hürriyet’in zoruna gitti

İÇİNDEKİLER

Gülen örgütünün emrinde çalışan Doğan medyası bugün bir habercilik skandalına imza attı. MİT'in başarılı operasyonu ile IŞİD'in elinde kurtarılan 49 rehine haberini önemsemeyen Hürriyet, farklı bir haberi manşetine taşıdı. Yaptığı terbiyesizlikten utanmayan Doğan medyası, bir de dalga geçer gibi 'Kurtarılan rehinelerden özür diliyoruz' mesajı yayınladı.



EN ÇOK KENDİLERİ YIRTINMIŞTI
Rehin alınan konsolosluk personelleri üzerinden hükümete karşı kara propaganda başlatan Doğan medyası, konsolosluk görevlilerinin can güvenliği için getirelen yayın yasağına da en çok kendisi tepki göstermişti.

"Rehin alınan konsolosluk personelleri Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde teslim edilecek Erdoğan'a oy kazandırılacak, Süleyman Şah Türbesi'nden vazgeçilecek" gibi akılmaz iddialarla okuyucusunu kandıran Hürriyet bütün Türkiye'nin göğsünü kabartan bir MİT operasyonuyla kurtarılan 49 rehinenin haberini önemsiz bir habermiş gibi geri plana atması "Hürriyet yine algı operasyonu yapıyor" yorumlarına neden oldu.

HÜRRİYET "KURTARILAN REHİNELER HABERİNDEN ÖNEMLİ" DEDİĞİ HABERİ OKUYUCULARINA BÖYLE SUNDU
"Türkiye bu sabahtan itibaren, Türk vatandaşlarının IŞİD'in elinden kurtarılması haberini konuştu. 101 gün sonra gelen bu güzel haber gündemin bir numaralı konusu oldu. Ancak Doğan Haber Ajansı imzasıyla İzmir'den gelen başka bir haber, bu mutlu haberin bile önüne geçebilecek ayrıcalıkta. Kurtarılan vatandaşlarımızdan özür dileyerek bu haberi birinci manşetimize taşıyoruz..."

İzmir'de, aynı mahallede doğup büyüyen, ortaokulda birbirlerine aşık olan, liseyi bitirdiklerinde ailelerinin baskısıyla ayrılan 43 yaşındaki Melike Başaran ile aynı yaştaki Hayati Güven, başkalarıyla evlenip yuva kurdu.

Birbirlerini yıllarca görmedikleri gibi haber de almayan eski sevgilileri, kader çeyrek asra yakın bir süre sonra, boşanmış, çocuk sahibi insanlar olarak bir araya getirdi. Eski aşkı, yıllar sonra karşısına böbrek hastası olarak çıkan Melike Başaran, etik kurulun izniyle donör oldu, böbreğini verdi. Nakilden iki gün önce de nikah masasına oturan çift, ikinci hayat mutluluğu yaşamaya başladı.