Teknoberaat!

Savcı kızı, boşanma davası açtığı eşi 'Whatsapp'ın durum iletisinden 'Sus kız o...' yazınca mahkemeye koştu. 7.5 yıl hapsi istenen koca, ceza almadı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Eylül 2014 Güncelleme 17 Eylül 2014, 00:00
Teknoberaat!

İÇİNDEKİLER

Teknoloji gelişti, ilişkiler iyice arap saçına döndü! Mühendis çift de teknolojinin olumsuzluklarından nasibine düşeni aldı. Makine mühendisi Turgut Y. 2011 yılında kendisi gibi mühendis olan Seçil B. ile evlendi. Ancak mutlulukları 9 ay süren çift, şiddetli geçimsizlik nedeniyle karşılıklı boşanma davası açtı. Aylarca duruşma tarihi vermeyen mahkeme Turgut Y. hakkında uzaklaştırma kararı verdi. Sürekli karakola çağrılan Turgut Y., "Kayınpederim savcı olduğu için polis beni sürekli rahatsız ediyor" açıklamasında bulundu.

GÖNDERİLEN MESAJ DEĞİL
Turgut Y. telefonunda bulunan Whatsapp uygulamasındaki durum iletisine "Sus kız o..pu" yazınca Seçil B., suç duyurusunda bulundu. Seçil B. şikayet dilekçesinde ayrıca eşinin kendisine sürekli hakaret içeren sözler sarf ettiğini ve evinin su sayacını söktüğü iddia etti. 7.5 yıl hapsi istenen Turgut Y., suçlamaları reddetti. Bakırköy 11'inci Asliye Mahkemesi'nde görülen davada, Turgut Y.'nin herhangi bir mesaj, yazı ve resim göndermediği gerekçesiyle Whatsapp'tan hakareti suç sayılmadı. Turgut Y., beraat etti. Su sayacının da mala zarar verme suçu oluşturmayacağına kanaat getirildi. Bu dava ile durum güncellemesi kısmından yazılan sözlerin suç sayılamayacağı anlaşıldı.

Osman ASİLTÜRK