İnsanlık öldü

Tapu müdürlüğünde kalp krizi geçirip can veren harita mühendisi yok sayıldı. Vatandaşların cesedi görmezden gelmesi 'İnsanlık öldü' dedirtti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Eylül 2014 Güncelleme 17 Eylül 2014, 00:00
İnsanlık öldü

İÇİNDEKİLER

Her zaman yardımseverliğiyle övünen Türk halkı, bu kez sınıfta kaldı. Konya'da tam bir insanlık ayıbı yaşandı. Tapu ve Kadastro 5. Bölge Müdürlüğü binasında kalp krizi geçiren harita mühendisi, hayatını kaybetti. Bazı işlemleri için Konya Tapu ve Kadastro 5. Bölge Müdürlüğü binasına giden 52 yaşındaki harita mühendisi Aydın Bezirganoğlu, bir anda fenalaşarak yere yığıldı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ekipleri geldi.

ACI DRAMI, FİLM GİBİ SEYRETTİLER
Kalp krizi geçirdiği belirlenen Bezirganoğlu'na müdahale edildi. Ancak Bezirganoğlu kurtarılamadı. Binaya çağrılan polis ekiplerinin incelemeleri sürerken bazı vatandaşların cesedin hemen yanında işlerine devam etmesi dikkat çekti. İşlem yaptırmak için girdiği kuyrukta sırasının gelmesini beklerken can veren Bezirganoğlu'na orada bulunanların yardıma koşmaması tepkilere yol açtı. Her şeyi adeta film izler gibi izleyip Aydın Bezirganoğlu'nun ölümünü seyredenler, daha sonra da hiçbir şey olmamış gibi işlerine döndü. Aynı şekilde binadaki görevliler de çalışmayı sürdürdü.

YERDEKİ CESET GÖRMEZDEN GELİNDİ
Bezirganoğlu'nun cesedi yerde beklerken sergilenen bu davranış saygısızlık olarak nitelendirildi. Kalbine yenik düşen Bezirganoğlu üzerine örtülen örtü ile beton zeminde bir süre bekletildi. O anda yaşananları görüp hayrete düşen bazı duyarlı vatandaşlar, "Bu nasıl bir rezilliktir! Yerde yatan cesedi herkes görmezden geliyor. İnsanlık ölmüş artık" diyerek tepki gösterdi. Olayı duyan Bezirganoğlu'nun yakınları gözyaşlarına boğuldu.