İkinci Cumhuriyet'e tepki!

İstanbul Cumhuriyet Okurları (CUMOK), gazetedeki yeniliklere tepki gösterdi. 'Fethullahçı görünümü kabul etmiyoruz' dedi ve ekledi: Gazeteyi boykot ederiz

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Eylül 2014 Güncelleme 16 Eylül 2014, 02:01
İkinci Cumhuriyet’e tepki!

İÇİNDEKİLER

Fethullah Gülen, ABD'deki malikanesinden talimat verdi. Medyası hizmette kusur etmedi! Zaman, Hürriyet ve Sözcü aynı anda, aynı içerikle yayına girdi. Bunlara Cumhuriyet de eklendi. Ancak Cumhuriyet sadece yayın çizgisiyle değil "yeni yüzleri"yle de Fethullah Gülen'e selam verdi!

YILDIZ DA GİTTİ...
Yıllardır gazetenin genel yayın yönetmeni olarak görev yapan İbrahim Yıldız, koltuğunu bıraktı. Yerine gazetenin Ankara Temsilcisi olan Utku Çakırözer atandı. Aydın Engin, Özgür Mumcu, Murat Sabuncu, Ceyda Karan ve Ahmet Şık gibi isimler de gazetenin kadrosuna katıldı. İşte bu gelişmeder İstanbul Cumhuriyet Okurları (CUMOK), grubu tarafından büyük tepkiyle karşılandı. CUMOK üyeleri, "Cumhuriyet Gazetesi Okurları ve Cumhuriyet Gazetesindeki Son Gelişmeler" konulu bir forum düzenleyerek sonuç bildirgesini gazete yönetimine de resmi olarak gönderdi.

YASAL YOLLAR DA DAHİL
Oldukça sert ifadelerin kullanıldığı bildirgede, gazetenin Cumhuriyet devriminden kaynaklanan görevlerini başarabilmesi için Cumhuriyet Vakfı tüzüğündeki kadrolara bağlı kalması gerektiği belirtildi. Ardından da şöyle denildi: "Biz okurlar olarak gazetemize yakışmayan, küreselleşmeci, açılımcı, liberal, ılımlı İslamcı hatta Fethullahçı görünümü kabul etmeyeceğiz. Bu durumu kökten değiştirene kadar mücadele edeceğiz. Bu konuda tüm kurum ve kişileri, birlikte mücadeleye çağırıyoruz. Cumhuriyet gazetesini de ikinci bir ikaza gerek kalmadan en kısa zamanda vakıf tüzüğüne uygun davranmaya davet ediyoruz. Aksi halde boykot dahil her türlü yasal yolla mücadelenin sürdürüleceğini önemle ihtar ederiz."

BALBAY BİLE YOK
Gazetenin Ankara eski temsilcisi olan CHP'li Mustafa Balbay, gazetedeki kadro değişikliğine itiraz etti. Ancak Balbay'ın bu itirazları dikkate alınmadı.