Dev ortaklık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar'da çok önemli imzalar attı, İngilizler çılgına döndü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Eylül 2014 Güncelleme 16 Eylül 2014, 02:02
Dev ortaklık

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün, Emirlik Divanı'nda, Katar Emiri El Sani ile iki kez başbaşa görüşme gerçekleştirdi. Resmi karşılamanın ardından iki lider önce başbaşa görüşmeye geçti. Ardından heyetler arası görüşme yapıldı. Heyetler arası görüşmeden sonra yemek yenilirken, iki lider yemeğin ardından tekrar bir araya geldi. Edinilen bilgilere göre, ABD'nin Irak'ta IŞİD'e yapacağı müdahale ve Suriye'deki gelişmeler, görüşmelerde, kapsamlı olarak ele alındı. İki lider müdahalenin bölgede kalıcı çözümü tesis edebilmesi için tüm kesimlerin temsil edildiği yönetimlerin kurulması, Esad'ın bu sayede güçlenmemesi konularında mutabık kalırken, bölgedeki mazlumlara her türlü insani yardım yapılması konusunda işbirliği yapılması kararı verdi.

YATIRIMLAR ARTACAK
Erdoğan, "Katar'ın, Türkiye'deki reel yatırımlar noktasında hassasiyetlerinin daha da artacağını görüyorum"
dedi. Erdoğan'ın Katar ziyareti, İngiliz medyasında rahatsızlığa neden oldu. İngilizler, bölgede Türkiye'nin güçlendiğini, ancak İngiliz hükümetinin Körfez'de sınıfta kaldığını yazdı.

DOĞALGAZ iÇiN iMZALAR ATILDI
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Katar ziyaretinde, 1.2 milyar metreküp LNG (sıvılaştırılmış doğalgaz) alım anlaşması imzalandı. Katar'ın yeni dönemde Türkiye'de çok önemli yatırımlar yapacağı belirtildi. Anlaşmanın ardından konuşan Erdoğan, "Kararların hayata geçirilmesi için ilgililer bundan sonraki süreçte görüşmelerini daha da yoğunlaştıracak" dedi.

OTOMOBİLİYLE JEST YAPTI
Erdoğan, Doha'da Türk çarşısının temelini Katar Emiri El Sani ile birlikte attı. Törenin ardından El Sani, makam aracını kendi kullanarak Erdoğan'ı havalimanına bıraktı.