CHP'nin Aziz'liği

Güzel İzmir, trafik çirkinliğini yaşadı! Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu otobüs sayısını azaltıp metroyu kullandırdı! Ancak dün okulların açılmasıyla tüm şehir yolda kaldı! Çileyi çeken vatandaşın tepkisi ise manidardı: CHP'ye bir daha oy vermem! Nerdesin Binali Bey!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Eylül 2014 Güncelleme 16 Eylül 2014, 02:00
CHP’nin Aziz’liği

İÇİNDEKİLER

Ege'nin incisiydi! Ancak ne alt ne de üst yapısı kendisine yetmedi! Dünyanın en güzel kentlerinden birisiyken çilenin adresi haline geldi. Başkanlar değişti ancak İzmir'e bir türlü değişim gelmedi. Ve CHP'nin İzmir politikası sonunda iflas etti. Güzel İzmir dün CHP'nin batan hizmetiyle yüz yüze geldi. Bunun nedeni ise Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun akıllara durgunluk veren trafik çözümüydü.

BÜYÜK KAOS
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 29 Haziran'da yeni toplu taşıma sistemine geçti. Otobüs sayısını azaltıp vatandaşı aktarmalı sisteme yönlendirdi. Ancak çözüm olarak sunulan bu plan, vatandaşa kaos getirdi. Karşıyaka ve Bostanlı'da oturanlar, sadece 10 kilometre ötedeki Çiğli'ye ulaşabilmek en az 3 hat değiştirdi. 10 dakikalık bur yol bir anda 1.5 saat süren bir yolculuk haline geldi. Okullar da açılınca trafik iyice birbirine girdi. Ambulanslar bile yol bulamadı, hastalar büyük tehlike yaşadı. Anne ve babaların servis araçları çalışmadığı için, çocuklarını okula bizzat götürmeleri nedeniyle özel araçlar uzun konvoylar oluşturdu.

YILDIRIM HIZIYLA PİŞMANLIK
İşte dün saatlerce yolda kalan ve zor duruma düşen şehir sakinleri yaşadıklarına isyan etti. Bazı İzmirliler'in öfkeleri öyle kabarıktı ki "CHP'ye bir daha oy vermem" dedi. Bazıları ise "Keşke yerel seçimlerde AK Parti'nin adayı olan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a oy verseydim. En azından ulaşım sorunumuz kalmazdı" diyerek CHP'ye tepki gösterdi. Ortak görüş ise şöyleydi: CHP kendisini değiştireceğine hizmetlerini yenilesin.

90 DAKiKA YETMiYOR
Gaziemir, Buca, Eskiizmir ve Çiğli yönlerinden gelen uzun hat otobüsleri kaldırıldı. Tek araçlık ulaşım, en az 3 hatta çıkarıldı. Böylece yolculuk süreleri de en az 1.5 saati buldu. Bu duruma isyan eden vatandaşlar, "Şimdiki sistemde bir yerden bir yere gitmek için 90 dakika yeterli olmuyor" diye isyan etti. Yolda kalan İzmirliler metro ve tren seferlerinin çözüm olmadığını da belirtti. Öte yandan dün bazı vatandaşlar, yaşadıkları trafik çilesini cep telefonlarıyla görüntülemek istedi. Bu sırada belediye görevlileri devreye girdi. Vatandaşların skandalı görüntülemesini engellemeye çalıştı.

GİZLİ ZAM YAPILDI
İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin hayata geçirdiği aktarmalı sistemle birlikte vatandaşa adeta gizli gizli zam yapıldı. Zira vatandaş eski sistemde bir yerden bir yere tek araçla 2 TL'ye gidiyordu. Ancak Kocaoğlu'nun çözüm diye sunduğu hitmette tek hat birden üçe çıktı. Aktarmalı olarak yolculuk eden vatandaş her hatta 2 TL ödemek zorunda kaldı. Böylece aktarmalı sistem aynı zamanda ulaşıma da yüzde 100
zam anlamına geldi.