Ölüme 5 kala

Avcılar'da açık kalan damper üst geçide çarptı; 1 kişi öldü, 4 kişi yaralandı. Metrobüsün çöken üst geçide 5 metre kala durmasıyla felaketin eşiğinden dönüldü...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Eylül 2014 Güncelleme 04 Eylül 2014, 02:17
Ölüme 5 kala

İÇİNDEKİLER

Her gün milyonlarca İstanbullu'nun kullandığı E-5 karayolu ve metrobüs güzergahı dün sabah savaş alanına döndü. Avcılar'da E-5 karayolunda damperi açık ilerleyen tanker, büyük bir gürültüyle yaya üst geçidine çarptı. Çarpmanın etkisiyle üst geçit karayolunun ortasına araçların üzerine çöktü. Bir anda neye uğradığını şaşıran vatandaşlar büyük panik yaşadı. Çok sayıda itfaiye, ambulans ve polis ekibi olay yerine geldi. Facia; Ataköy İSKİ Arıtma Tesisleri'nden aldığı atık maddeyi beton fabrikasına götürmek üzere yola çıkan tanker şoförü Ekrem Cebeci'nin damperin açıldığını fark etmemesiyle yaşandı. Yakıt tankerindeki sızıntı üzerine itfaiye yola köpük sıktı. Bu arada köprünün düşen parçası vinç ile yükseltilerek altında kalan minibüs geri çekildi. Minibüsün altında can veren sürücünün bir tekstil fabrikasında şoför olarak çalışan 39 yaşındaki Yusuf Kaya olduğu tespit edildi. Kazada 4 kişi de yaralandı. Onlarca kişinin içinde bulunduğu bir metrobüsün ise çöken üst geçide 5 metre kala durması facianın daha da büyümesini engelledi. '

METROBÜS SON ANDA GÖRDÜ'
Hemen önlerinde yaşanan dehşetle sarsılan vatandaşlar metrobüsten inerek kazazedelerin yardımına koştu. Bir yolcu, "Metrobüs sürücüsü çökmeyi son anda görerek durdu. Böylece daha büyük bir faciayı önledi. Aksi halde biz o çöken köprünün altında kalacaktık"dedi. Bir canın yitip gitmesine neden olan geçitten 400 metre geride Cihangir Mahallesi Metrobüs Durağı ve üst geçidi olduğunu söyleyen vatandaşlar, "Damperin 400 metre önce açılmaması mucize. Eğer açılsaydı can kaydı daha fazla olurdu" diye konuştu.

ŞOFÖRÜ UYARDILAR AMA...
Görgü şahidi Merih Süreyya Karakuzu ise yolda tankerin damperinin açıldığını gördüğünü, tüm uyarılarına rağmen şoförün kendisini dinlemediğini söyledi. Öte yandan feci şekilde can veren Yusuf Kaya'nın da bir tekstil fabrikasında şoförlük yaptığı kısa süre önce de eşinden ayrıldığı belirtildi. Kaya'nın cesedi 2 saatlik çalışma sonucu çıkarıldı.

KUMANDASI BOZUKMUŞ!
Yasak saat uygulamasını delerek trafiğe çıkan damperli kamyonun sürücüsü Ekrem Cebeci kazayı yara almadan atlattı. İlk ifadesinde damperin kumandasının bozuk olduğunu iddia eden ve "Elim düğmedeydi ama damperi indiremedim" dediği belirtilen Cebeci gözaltına alındı. Çarpma sırasında üst geçitte yürürken beton bloklarla birlikte yere çakılan 4 kişinin durumunun ise ağır olduğu bildirildi. Bakırköy Dr. Sadi Konuk Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Şenel Zerey (27) ve Sami Yıldız'ın (31) kafa travması yaşadığı öğrenildi.

MEVLÜT YÜKSEL- DENİZ DERİN