İtiraf

BND ajanlarıyla iş yaptığı iddia edilen CHP'li Ali Kılıç hakkında şok açıklama... Münih eski Belediye Başkanı Christian Ude, 'Kılıç'ı 13 yaşındayken tanıdım. Yollarımız çok kesişti. Uzun yıllardır çalışıyoruz" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Eylül 2014 Güncelleme 01 Eylül 2014, 02:53
İtiraf

İÇİNDEKİLER

Almanya'da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun BND Ajanları ile görüşürken yanında bulunduğu öne sürülen, sonradan Maltepe Belediye Başkanı yapılan Ali Kılıç'ın çok derin geçmişi ortaya çıktı. Kılıç'ın Alman Kentsel Dönüşüm ve AB ile ilgili konulardaki danışmanı Münih eski Belediye Başkanı Christian Ude'den (66) itiraf gibi açıklamalar geldi.

TUNCELİ'DE BİR ALMAN
Christian Ude, önceki gece katıldığı Halk TV'deki bir programda, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ı çok eskiden beri tanıdığını söyledi. Ude yaptığı açıklamada, "Kılıç'ı Münih Belediye Başkanı olduğum dönemde, Tunceli ilini ziyaret ettiğinde yani 37 yıl önce tanıdım. Kılıç, henüz 13 yaşındaydı. Ali ile tanıştıktan sonra dostluğumuz ilerledi ve yıllar sonra da hem Almanya'da hem de İstanbul'da kesişti" dedi.

UDE ÇOK ÖNEMLİ BİR İSİM
Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, "Ude bana fahri olarak danışmanlık yapacak. Bu danışmanlık hizmetini Türk-Alman ilişkilerinin güçlendirilmesi bakımından da önemsiyorum. Ude'nin hümanist anlayışıyla Anadolu hümanizmini birleştirmek istiyorum. Christian Ude benim için bir örnek model ve çok önemli bir dost. Ude, aynı zamanda bir avukat, aktivist ve çok önemli bir kabere sanatçısı" demişti.

Mevlüt YÜKSEL