Zafer Günü

30 Ağustos Zafer Bayramı Ankara'da görkemli törenlerle kutlandı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan "Başkomutan" sıfatıyla kutlamalara katıldı. Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir türlü tokalaşmaması damga vurdu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Ağustos 2014 Güncelleme 31 Ağustos 2014, 01:53
Zafer Günü

İÇİNDEKİLER

30 Ağustos Zafer Bayramı Ankara'da görkemli törenlerle kutlandı. Anıtkabir'de başlayan sonra da Çankaya Köşkü'nde devam eden 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları Atatürk Kültür Merkezi'ndeki tören alanında görkemli geçit törenleriyle sona erdi. Törenler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hipodrom'a gelmesiyle başladı. Üstü açık bir klasik araçla alana gelen Erdoğan'a Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel eşlik etti. Erdoğan'ın araçla geçişinde atlı tören birlikleri de yer aldı. Erdoğan, Başkomutan sıfatıyla aracın üzerinde hem tören kıtasını hem de tribündeki halkı selamlayarak, daha sonra protokol locasına çıktı. Erdoğan'ın gelişinde bütün loca ayağa kalkarken, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun da yine diğer protokol üyeleri gibi ayağa kalktığı görüldü.

TÖREN ÇIKIŞINDA DA TOKALAŞMADILAR
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu ile tokalaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tokalaşmak için CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na yöneldi ve elini kaldırdı. Bu sırada törenin başladığı anonsu yapıldı. Kılıçdaroğlu anons başlayınca yerine oturmak için hamle yaparken, Erdoğan da Kılıçdaroğlu ile tokalaşmadan ani bir kararla önüne döndü. Tören sonunda da yine Erdoğan diğer protokoldeki davetlilerle tokalaşırken, Kılıçdaroğlu ile tokalaşmadı.

YENİ TÜRKİYE'NİN FOTOĞRAFI: Binlerce kişinin akın ettiği Anıtkabir'de başörtülü ziyaretçilerin de bulunması dikkat çekti. Objektiflere yansıyan bir karede açık ve kapalı genç kızların bir arada Atatürk'ü ziyaret etmesi ve başörtülü kızın mozole başında dua etmesi "İşte Yeni Türkiye'nin gerçek fotoğrafı bu olmalı" yorumuna neden oldu.

YILDIZLAR NEFES KESTİ: Ankara'daki törenler, Türkiye'nin gururu Türk Yıldızları'nın gösterisiyle son buldu. Türk Hava Kuvvetleri'nin Akrobasi Timi olarak bilinen Türk Yıldızları, gökyüzünde yaptıkları birbirinden zor hareketlerle izleyenleri büyüledi.

YÜZDE YÜZ TÜRK YAPIMI
Zafer Bayramı gösterilerine Türk imzalı ordu araçları damga vurdu. Türkiye'nin ilk nakliye uçağı Atlas da gösterilerde görev aldı.

Türk F-16 ve F-4 uçakları ile helikopterlerin yaptığı uçuşlar çocukların büyük ilgisini çekti. Bu yıl ilk defa Türkiye'nin ilk milli helikopteri olan ATAK ile, ilk Havadan İhbar ve Kontrol Uçağı olan Barış Kartalı da törenlerde yer aldı.