Yedibela Süleyman

Fethullah Gülen'in Alevileri de ihmal etmediği ortaya çıktı. '007' olarak fişlenen Alevi vatandaşları devlet kurumlarından sivil toplum örgütlerine kadar mercek altına alan Süleyman Uysal'a TAKVİM ulaştı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Ağustos 2014 Güncelleme 25 Ağustos 2014, 01:38
Yedibela Süleyman

İÇİNDEKİLER

Takvim, paralel yapının Emniyet, MİT, yargı, TSK ve Türkiye imamından sonra Alevilerden sorumlu imamına da ulaştı. Gülen Grubu'nun Alevilerden sorumlu imamının adı Süleyman Uysal. Yargıdaki bir cemaat mensubu, 29 Temmuz'da yayınlanan söyleşisinde "Alevi ve sol kökenli hâkim ve savcıların kod numarası 7'dir" demişti. Süleyman Uysal'ın, kod numarası 7 olan yargıdaki hâkim ve savcılardan da sorumlu imam olduğu öğrenildi. Bu nedenle Uysal'a 'Yedi bela Süleyman' dendiği de öne sürüldü. Uysal, sadece yargıdaki değil devlet kadrolarından sivil toplum kuruluşlarına her kesimdeki Alevilerle ilgileniyor ve Gülenizm'in Alevilik politikalarını belirleyip uyguluyor.

CAMİ-CEMEVİ, ONUN ESERİ
TAKVİM'in iki aylık bir araştırma sürecinde sonunda bulup görüntülediği Süleyman Uysal, eski Emniyet imamı Kozanlı Ömer lakaplı Osman Hilmi Özdil ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) imamı Murat Karabulut gibi sık sık yurtdışına çıkan bir isim. Paralel devletle siyasi ve hukuki mücadele başlatıldığı için Özdil ve Karabulut son yurtdışı seyahatlerinden dönmezken Süleyman Uysal, Pensilvanya'da yaşayan Fethullah Gülen'le görüşmek üzere Şubat 2014'te Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) New York kentine uçtu ve Mart ayında İstanbul'a döndü.



ABANT PLATFORMU'NDA
Süleyman Uysal'ın en önemli özelliği cemaatin Alevi politikasının belirlenmesinde en etkili isim olması ve aynı zamanda Alevi kuruluşlarını da, cemaate bakış konusunda etkilemeye çalışan bir strateji yürütmesi. Uysal'ın, ayrıca Abant Platformu'nun Alevilik temalı toplantılarının da perde arkasındaki organizatörü olduğu belirtiliyor. Ancak Uysal'ın, Alevi politikasıyla ilgili bugüne kadar yaptığı en büyük iş, camicemevi projesini hayata geçirmiş olması. Hükümetin Alevi açılımının gündemde olduğu bir dönemde Gülen Grubu, Ankara Mamak'taki cami-cemevi projesine öncülük etmiş ve proje cemaate yakın medya organlarında büyük bir PR kampanyasıyla kamuoyuna tanıtılmıştı.

İZZETTİN DOĞAN'LA ÇOK YAKIN
Süleyman Uysal'ın Alevi kanaat önderlerinden en yakın ilişki içinde olduğu isim Cem Vakfı'nın Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan. Uysal, bazen Alevilerce eleştirilen, hatta protesto edilen Doğan'la sık sık görüşüyor. İzzettin Doğan, geçtiğimiz yılın Kasım ayında 6. Uluslararası Anadolu İnanç Önderleri Toplantısı'nda Fethullah Gülen'le işbirliği yaptığı gerekçesiyle protesto edilmişti. Protestocular, Doğan için "Fethullah Gülen'le işbirliği yapan Alevileri temsil edemez" diye bağırmıştı.

POLİS İMAMLIĞI YAPTI
Sekiz yıldır Alevilerden sorumlu imamlık görevini yürüten Süleyman Uysal, Gülen Grubu'nda 30 yıla yakın bir süreyle polis memurlarından sorumlu imam olarak çalıştı. Uysal, Fethullah Gülen'le 1970'li yıllarda İzmir'de tanıştı. Gülen'le tanıştıktan sonra Van'da il imamlığı yaptı. Ardından polis okulları ve polis memurlarından sorumlu imam oldu. Sonradan Tunceli'de de il imamlığı görevini yürüttü. Bazı Alevi vakıf ve derneklerinin kurulmasında da rolü olduğu iddia edilen Uysal'la ilgili bir başka önemli iddia ise, 2007'lerin başında Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait gizli bilgileri ABD'ye götürmesi...

ALEVİ DERNEKLERİNDE ONUN PARMAĞI VAR
Yargıdaki bir cemaat mensubu, 29 Temmuz'da yayınlanan söyleşisinde "Alevi ve sol kökenli hâkim ve savcıların kod numarası 7'dir" demişti. Süleyman Uysal, kod numarası 7 olan yargıdaki hâkim ve savcılardan da sorumlu imam. Alevilerden sorumlu imam Uysal'ın yardımcısı ise Ali Çelik. Uysal ve Çelik, Cengiz Hortoğlu'nun kurucusu ve başkanı olduğu Anadolu Alevi Bektaşi Federasyonu'nun kuruluşuna da ön ayak oldular.

ABDURRAHMAN ŞİMŞEK - FOTOĞRAF: SERKAN BAYRAKTAR