Türkiye'ye kaçış

'Şam şeytanı' Esad'ın zulmünden Türkiye'ye kaçış hız kazandı... Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, 'Şu anda Türkiye'de 1 milyon 360 bin Suriye vatandaşı var" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Ağustos 2014 Güncelleme 23 Ağustos 2014, 00:00
Türkiye’ye kaçış

İÇİNDEKİLER

İnsan görünümlü 'şeytan' Beşar Esad zulmü, zirve yaptı. Katliam arttıkça, Suriye'yi terk edenlerin sayısı da 4 milyona ulaştı. İşte bu büyük kaçıştan en çok nasibi alan ülkeler Türkiye ve Lübnan. Türkiye'de barınan Suriyeliler ile ilgili çalışmalar nedeniyle, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay başkanlığında Ankara'da bir toplantı yapıldı. Türkiye'de 1 milyon 360 bin Suriyeli'nin barındığını belirten Atalay, "220 bin kişi, kamplarımızda. 22 kampımız vardır. Tespitlerimize göre, 1 milyon 140 bin Suriyeli ise kamplar dışında yaşamlarını sürdürmektedir" dedi.

5 MİLYON KİŞİ TEDAVİ EDİLDİ
Türkiye'de şu ana kadar 5 milyon 400 bin Suriyeli'nin tedavi gördüğünü vurgulayan Beşir Atalay, şöyle devam etti: Suriyeli kardeşlerimize destek oluyoruz. Kampları-mızda, 69 bin öğrenci eğitim görmektedir. Suriyeli öğrencilerin sene kaybı olmasın diye Milli Eğitim Bakanlığımızın koordinasyonunda çok büyük bir çalışma yürütülmektedir.