Ölen bayan

Ören Bayan'ın eski sahipleri Jak ve Georgia Karako çifti Beşiktaş'taki evlerinde ölü bulundu. Caninin sosyetik çiftin hizmetçileri olduğu iddia edildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Ağustos 2014 Güncelleme 23 Ağustos 2014, 00:46
Ölen bayan

İÇİNDEKİLER

Bir dönemin tekstil devi Ören Bayan İplikleri'nin eski sahipleri Jak Karako (77) ve eşi Georgia Karako (69), Beşiktaş'taki evlerinde, hunharca öldürülmüş olarak bulundu. Olay, Beşiktaş Balmumcu Mahallesi Mediko 2 Sitesi'nde yaşandı. Musevi asıllı Jak ve Georgia Karako çiftinden haber alamayan yakınları durumu polise bildirdi. İhbar üzerine Mediko 2 Sitesi'ne gelen polisler, girdikleri dubleks evde Karako çiftinin cansız bedenleri ile karşılaştı. Çiftin, vücutlarının farklı yerlerinden bıçak darbeleriyle öldürüldüğü, daha sonra üst kata taşındığı belirlendi. Polis, cinayet şüphelisi olarak çiftin evlerinde kalıp hem bakıcılıklarını hem de hizmetçiliklerini yapan Türkmenistan uyruklu karı kocanın peşine düştü. Evde parmak izi ve delil taraması yapıldı. Olayın duyulmasının ardından Karako çiftinin yakınları da siteye akın edip polis ve komşulardan bilgi aldı. İlk inceleme sonrası cesetler Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

OĞULLARINA İZİN VERİLMEDİ
Anne ve babasının öldürüldüğü haberini alan oğulları İzzet Karako Çeşme'de yaptığı tatilini yarıda kesti. Cenaze aracının önünü kesen Karako şoföre kapıyı açmasını söyledi. Anne ve babasını görmek isteyen İzzet Karako olumsuz yanıt alınca ağlayarak eve girdi.

PARALAR ÇALINMIŞ
İlk belirlemelere göre çiftin evlerindeki çelik kasalarının Olay Yeri İnceleme Ekipleri tarafından açık halde bulunduğu bilgisine ulaşıldı. Kasanın içerisinin ise tamamen boş olduğu görüldü. Soruşturma çok yönlü sürüyor.

ÖREN BAYAN'IN GEÇMİŞİ
İstanbul'da evlerinde öldürülmüş olarak bulunan Georiga-Jak Karako için Ören Bayan'ın sahibi deniyor. Yanlış, eski sahiplerinden. Jak Karako ve Moiz Dana, Ören Bayan'ı 1968'de bir Rum'dan alıp tesktil sektöründe önemli bir marka yaptılar. 80'li yılların başında Türkan Şoray'ı reklam filminde oynatınca da tanınan bir marka olan Ören Bayan, 12 Eylül zamanı eve kapanan halkın örgü ve dikişe daha fazla yönelmesiyle büyük bir firma oldu. Moiz Dana ve Jak Karako yaşlanınca yerlerini oğulları Metin Dana ve İzzet Karako'ya bıraktılar. 2000'li yılların başında ekonomik krize giren Ören Bayan, en önemli rakibi Altın Başak markasını üreten Diktaş firmasına satıldı. Jak Karako ve ortağı Moiz Dana iş hayatından çekildi. Moiz Dana, kalp ameliyatı olmak için ABD'ye giderken uçakta geçirdiği kalp krizi sonucu 2009 yılında 83 yaşında hayatını kaybetmişti.

Mustafa KAYA - Emir SOMER