Horonlu halaylı

Evlenmesine izin vermeyen ailesini karşısına alan Laz kızı, Batmanlı gence kaçtı. Aileler ikna edilince, düğünde horon da tepildi, halay da çekildi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Ağustos 2014 Güncelleme 23 Ağustos 2014, 00:00
Horonlu halaylı

İÇİNDEKİLER

Trabzonlu Serpil (19) ile Batmanlı Resul (20) yaklaşık bir yıl önce Düzce'de gittikleri dershanede tanıştı. Gençler bir süre sonra evlenmeye karar verdi ve durumu ailelerine anlattı. Ancak Serpil İlhan'ın ailesi bu evliliğe onay vermedi. Gençler dershane bittikten sonra Batman'a kaçtı. Genç kızın ailesinin rızasını almak isteyen damadın babası Mehmet Şirin İnci Düzce'ye gitti. Yapılan görüşmeler sonunda genç kızın ailesi ikna oldu. Batman'a giden Trabzonlu İlhan Ailesi, damatlarının akrabalarıyla tanıştılar. Evliliğe onay çıkınca genç çift geçen hafta Batman'da yapılan düğünle dünya evine girdi. Öte yandan düğünde Karadeniz'e özgü olan horon da tepildi, halay da çekildi.

ÇİFTE MUTLULUK
Düğünde pistten inmeyen Trabzonlu gelinin yakınları, Batman'da ön yargılarının yıkıldığını söyledi. Genç çift LYS sonuçlarıyla birlikte çifte sevinç yaşadı. Her ikisi de Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi'ni kazandı. Okul için Hatay'a gidecek olan genç çift, "İki sevinci bir arada yaşadık. Hem üniversiteyi kazandık, hem aile- lerimizi ikna edip, evlendik" dediler.