Birbirinizi kırmayın

Başbakan Erdoğan MYK üyelerine net mesaj verdi: AK Parti içine nifak sokmaya çalışanlar var. Birlik olun, birbirimizi kırmayın, dökmeyin...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Ağustos 2014 Güncelleme 23 Ağustos 2014, 00:00
Birbirinizi kırmayın

İÇİNDEKİLER

Seçilmiş Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, MYK toplantısında kendisi Köşk'e çıktıktan sonra partisi ve hükümetten neler beklediğini tek tek anlattı. Kurmayları ise "Gönlünüz rahat olsun, emanetiniz bize teslim" karşılığını verdiler. Toplantıda, yeni hükümet kurulana kadar başbakanlığa Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun vekalet etmesi benimsendi. Erdoğan'ın istişarelerden Davutoğlu'nun birinci çıktığını açıklamasının ardından isim kesinleşmiş oldu.

PARALEL VURGUSU
Erdoğan'ın bizzat açıkladığı sonuçlara göre Davutoğlu'nun ardından Binali Yıldırım geldi. Toplantıda, belirlenen ismin ne zaman açıklanacağı üzerinde de uzun uzun durulduktan sonra "Bugün açıklayalım" görüşü ağırlık kazandı. Önceki gün de açıklama yapıldı. MYK toplantısına son kez katılan Erdoğan, kurmaylarından önümüzdeki döneme ilişkin neler beklediğini de anlattı. Erdoğan, "Paralelle ilgili başlattığımız tüm çalışmaları sürdürün. Çözüm süreci, ekonomideki kararlılık ve yatırımlar konusunda aynı performans gerekiyor. AK Parti içine nifak sokmaya çalışanlar var. Birbirinizi kırmayın, dökmeyin" dedi.