Derin Almanya'nın derdi Türkiye

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Ağustos 2014 Güncelleme 21 Ağustos 2014, 01:49
Derin Almanya’nın derdi Türkiye

İÇİNDEKİLER

TELGRAF...
SAYIN MERKEL, MALIN OLSA KARUN KADAR, NAMIN OLSA DÜNYA KADAR, GÜZEL OLSAN NE YAZAR. SON GİDİLECEK 2 METRELİK YERSE, ALMA MAZLUMUN AHINI, ÇIKAR AHESTE AHESTE.
GÖNDEREN: 77 MİLYONLUK TÜRKİYE Özellikle 2013 yılında tırmanan Almanya'nın Türkiye düşmanlığı ve hasmane tavrı dikkatlerden kaçmıyordu.
Almanya'nın sınır tanımaz Türkiye düşmanlığına son örnek aziz milletimizde büyük öfkeye yol açtı.
Alman istihbarat servisinin (BND) Türkiye'yi dinleyerek yaptığı büyük ayıbı şiddetle kınıyoruz.
Belli ki, Derin Almanya'nın bir derdi var. BÜYÜK RESİM' de ne görülüyor?
Stratejistlere göre, Yeni Türkiye'nin yakın coğrafyada bölgesel güç konumuna gelmesi, Derin Almanya'nın işine gelmiyor. Balkanlarda ve Ortadoğu'daki coğrafyada rahat oynamasına meydan bırakmıyor.
Özellikle Avrupa'nın canı olan petrol/gaz koridorlarına hâkim olmaya başlayan Türkiye, Avrupa'nın patronu Almanya'yı tedirgin ediyor.
Derin Almanya'nın Türkiye düşmanlığının arka planına bakalım:
Almanya'nın kılcal damarlarını en iyi bilen isimlerden Prof.Dr. Faruk Şen'in analizi dikkati çekici. (Milliyet.20.8.2014) Faruk Şen diyor ki:
1) 2009 yılında Alman İçişleri ve Savunma Bakanlığı talimat verdi, Merkel kabinesi karar aldı. Almanya Federal istihbarat servisi (BND) Türkiye'yle ilgili elektronik dinlemeye ve her türlü bilgiyi almaya başladı. Almanya son beş yılda 3 bin kadar önemli Türk şahsiyetini dinlemiş. Bunların kim olduğu herhalde yavaş yavaş ortaya çıkacak.
2) BND'nin Orta Doğu Merkezi:
Alman istihbarat teşkilatının Orta Doğudaki en büyük bölümü Ankara'da 30 kişi ile yer alıyor
3) Ankara'da BND kendileri için yararlı bulduğu bazı Türk bilim adamlarını yaz aylarında bursla Almanya'ya getirerek bilgi için kullanıyor.
4) Alman Savunma Bakanlığı Türkiye'ye güvenmiyor. Hıristiyan Demokratlar (Başbakan Merkel'in Partisi) ve Hür Demokratlar, müttefik olarak ABD, Fransa ve İngiltere'yi görüyor, Türkiye'yi görmüyor.
Bu gerçekler ışığında gelişmelere bakmakta yarar var.

Merkel'lin gelişi

Merkel, Başbakan olduktan sonra Türkiye'nin Avrupa Birliği tam üyelik görüşmelerine set koyarken, 2013 yılına girdiğimizde, Alman medyası, (Merkel iktidarının sesi olarak) hasmane yayınlarını tırmandırdı. Gezi kaos yangını çıkardılar, odun taşıdılar. Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck'u tuhaf tuhaf konuşturdular. İstanbul'daki 3'üncü Havalimanına karşı çıktılar. Bizdeki, büyük medya grubunun Alman ortaklı eski amiral gemisi de paralel yayınlara hız verdi.
Alman güçlü odaklarının sesi der Spiegel isimli derginin manşetleri birbiri arkasına geldi. Der Spiegel ,'Erdoğan devleti, yeni padişah' ve 'Cehennem'e kadar yolun var' manşetini utanmadan çekebildi.
SONUÇ: Almanya Başbakanı Merkel, Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan'a gönderdiği tebrik mesajında, "Ülkelerimiz arasındaki dostça ilişkileri sizinle beraber tüm vatandaşların yararına sürdürmek ve DERİNLEŞTİRMEK benim özel isteğim" değerlendirmesinde bulunmuştu.
Aradan 3 gün geçtikten sonra, Derin Almanya'nın İstihbarat Servisi'nin Türkiye'yi dinlediği ortaya çıktı. Bir, Merkel'in mesajına bakın, bir de gizli gizli derin dinlemelere ve derin tezgâhlara...
BÜYÜK ALLAHIM, İKİYÜZLÜ İNSANLARA BU DÜNYADA DERS VERİYORSUN. İBRETLİK HALE GETİRİYORSUN. NOKTA