Bürokratı pavyoncu diye dinlediler

Paralel operasyonun İzmir ayağında aranan kalmadı. Gözaltına alınan polislerin kendilerinden olmayan emniyet müdürleri ve polisleri kamyoncu, bürokratları da pavyoncu adı altında dinlendiği ortaya çıktı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Ağustos 2014 Güncelleme 21 Ağustos 2014, 01:48
Bürokratı pavyoncu diye dinlediler

İÇİNDEKİLER

Paralel yapının, 2010 ve 2013 yılları arasında 4 yıl süreyle yasadışı olarak dinlediği kamu görevlilerinin şikayeti üzerine önceki sabah İzmir merkezli 13 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla gözaltına alınan 28 polisin sorgusu dün devam etti.

ARANAN ŞÜPHELİ KALMADI
Operasyon kapsamında aranan ve daha önce açığa alınan Organize Suçlarla Mücadele Şube eski Müdür Yardımcısı Taner Aydın dün sabah saatlerinde, eski İstihbarat Şube Müdürü Ramazan Karakaya ise öğlen Bozyaka Emniyet Müdürlüğü binasına gelerek teslim oldu. Hakkında arama kararı bulunan polis memuru Osman Karakuzu ve operasyonun en kilit ismi olarak bilinen İzmir Emniyet eski İstihbarat Daire Başkan Yardımcısı ve Batman Emniyet eski Müdürü Hasan Ali Okan da öğleden sonra teslim olunca 32 kişilik soruşturmada aranan isim kalmadı.

YÜKSEK MEVKİLİ DİNLEME
Soruşturma çerçevesinde yapılan incelemede ise ilginç ayrıntılar ortaya çıktı. Paralel kulağın, o dönemde İzmir'de emniyet müdür yardımcısı olarak görev yapan ve şu anda 1. sınıf emniyet müdürü olan bir polis müdürünü sahte isimle ve 'kamyoncu' diye listeye alıp dinledikleri belirlendi. Paralel kulağın, üst düzey bürokratları da aynı şekilde sahte isimlerle ve 'pavyoncu', 'gazinocu' diye dinledikleri belirlendi. Yasadışı dinleme mağdurlarının büyük çoğunluğunun İzmir'de görev yapan üst düzey polis müdürleri, kamu kuruluşlarının bölge müdürleri ve genel müdür düzeyindeki yöneticiler olduğu öğrenildi.

Fatih ŞENDİL