Bu bilgiyle anca Cumhuriyet'te yazar

Katıldığı bir televizyon programda seçmeni aşağılayan ve seçimleri eleştiren Cumhuriyet Gazetesi yazarı Ceyda Karan'ın, Taraf Gazetesi'nde dış politika yazıları yazdığı yıllarda da yalan yanlış bilgilerle okuyucularını bilgilendirdiği ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 21 Ağustos 2014, 00:00 Güncelleme 21 Ağustos 2014, 15:55
Bu bilgiyle anca Cumhuriyet’te yazar

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile alakalı CNN Türk'teki programda seçmeni aşağılayan ve seçimleri eleştiren Cumhuriyet Gazetesi yazarı Ceyda Karan'ın, Taraf Gazetesi'nde dış politika yazıları yazdığı yıllarda da yalan yanlış bilgilerle okuyucularını bilgilendirdiği ortaya çıktı.

Taraf gazetesi'nda yayın koordinatörlüğü ve dış politika yazarlığı yaptığı sırada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Irak ziyaretine katılmış ve gözlerimlerini köşesine taşımıştı. Yazdığı köşe yazısında Kılıçdaroğlu'nun Şii-Sünni ayrımı yapmadığını ve her kesimden kişilerle görüştüğünü belirtmişti. Verdiği isimlerin nerede durduğunu ve görevlerini yazan Karan'ı Ortadoğu konusundan uzman araştırmacı Furkan Torlak, twitter'dan yalanlamıştı.



Ceyda Karan'ın yazısındaki o paraf:
CHP Genel Başkanı, Irak temaslarında Sünni-Şii dengesini gözetmeye özen gösterdi. Türkmenlerle görüşmesinde de öyle… Kabinedeki sekiz Türkmen bakanından biri olan Turan Müfti'nin karşıladığı Kılıçdaroğlu, Devlet Konukevi'nde Sünni ve Şii Türkmen liderlerle hep birlikte görüştü. Bu isimler, Irak Türkmen Cephesi'nin geçen baharda Kerkük'teki evinde suikasttan kurtulmuş lideri üyesi ve önemli kanaat önderlerinden olan Telaferli Şeyh Taki Mevla. Kılıçdaroğlu'na Hz. Ali'nin meşhur çiftbaşlı kılıcı Zülfikar'ı temsil eden bir kılıç hediye edildi.

BU ŞEKİLDE ANCA CUMHURİYET'E YAKIŞIR
Furkan Torlak'ın Twitter'dan Karan'ın köşe yazısında verdiği bilgileri yalanlamasının ardından, Karan'da Torlak'a 'bu sadece bir yazı' diye cevap vermişti. Seçmeni aşağılayarak gazetecive analist olduğunu sanan Karan, bu şekilde anca Cumhuriyet Gazetesi'nde yazarlık yapabileceğini de ispatlamış oldu.

Kaynak: Takvim İnternet