Yandaş CNN'e protesto

Gezi olaylarını 'iç savaş' gibi gösteren Yahudi medyasının önemli kanalı CNN, 2 siyahi gencin öldürüldüğü olayları görmezden geldi... Binlerce kişi kanalın önünde protesto gösterileri düzenledi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Ağustos 2014 Güncelleme 20 Ağustos 2014, 02:01
Yandaş CNN’e protesto

İÇİNDEKİLER

ABD'de 18 yaşındaki siyahi genç Michael Brown'ın polis tarafından öldürüldüğü St. Louis kentinin Ferguson semtinde yine göstericilerle polis arasında çatışmalar yaşandı. Gösterilerde de polis tarafından öldürülen ikinci siyahi genç nedeniyle ülkenin 44 eyaletinde dev protesto gösterileri düzenlendi. Türkiye'de Gezi olaylarını 'iç savaş' gibi dünyaya duyuran Yahudi medyasının en önemli kanalı CNN International, 16. gün sonunda gösterileri görmek zorunda kaldı. Bu duruma isyan eden binlerce kişi, kanalın Atlanta'daki merkezi önünde toplandı. Göstericiler Mike Brown'ı andı, Ferguson'u görmeyen kanal yönetimine tepki gösterdi. 200 kişilik polis grubu, göstericileri dağıtmak zorunda kaldı. Türkiye'de de CNN'in bu yanlı tutumu büyük tepki aldı. Özellikle sosyal medyada CNN ve kanalın en taraflı programcısı Amanpour hakkında net ifadeler kullanıldı. İşte o yorumlar:
Hain medyanın zirvesi CNN...
Gezi'de iç savaş, ABD'de sıradan gösteriler.
Çok yanlısın CNN, keşke kapansan...
Amanpour, satılmışlık konusunda bir kez daha tarih yazdı.
CNN'i Türkiye'de savunan dalkavuklar da yok değil.
Yahudi medyasının bu tavrına şaşırmak son derece saçma. Adamlar işini yapıyor.
Ülkemizde Türk görünümlü İsrail hükümetine çalışan gazetecileri bugünlerde daha iyi görüyoruz...

PARAYI VEREN DÜDÜĞÜ ÇALAR
CNN'in taraflı programcısı Christiane Amanpour'un yakın çevresine, "Ben görevimi yapıyorum" dediği iddia edildi.

79 KİŞİ YARALANDI
ABD Başkanı Obama'nın beraberlik çağrılarına rağmen Ferguson sokakları yine savaş yerine döndü. Polisin göz yaşartıcı gaz ve silahlarla müdahale ettiği göstericilerden ikisi yaralandı, en az 30'u ise gözaltına alındı. 44 eyaletteki gösterilerde toplam 700 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Polisin sert müdahelesi ve gerçek mermi kullanması nedeniyle 7'si ağır 79 kişinin yaralandığı belirtildi. Beyaz saray, olayların yaşandığı bölgelere askerlerin sevk edilmesini sağladı. Yaklaşık 25 bin asker, olayların önüne geçmek için güç kullanmaya başladı. Özellikle siyahi polis şefleriyle olayların azaltılması için yeni bir taktik izlendi.

GAZETECİLER GÖZALTINDA
Ferguson'
daki güvenlik operasyonlarının başına getirilen siyahi polis Yüzbaşı Ronald Johnson idaresindeki polis bile çare olamadı. Operasyon sırasında çok sayıda gösterici ve Getty Images foto muhabiri Scott Olson gözaltına alındı. Polis müdahalesini haber yapan 2 Alman gazeteci de gözaltına alındı. Polis müdahalesi öncesinde ünlü rap şarkıcısı Nelly başta olmak üzere çok sayıda aktivist ve din adamının katıldığı protestoyu izleyen basın mensupları da bölgeden çıkartıldı.

VALİ GÖSTERİCİLERE 'ÇAPULCU' DEDİ
ABD'nin Missouri eyaletinin St.Louis kentinde silahsız siyahi bir gencin polis tarafından öldürülmesi üzerine bir haftadır süren şiddet olaylarının üzerine Missouri Valisi Jay Nixon, St.Louis'in banliyösünde olağanüstü durum ve sokağa çıkma yasağı ilan etti. Vali Nixon, "bir avuç çapulcunun, halkın güvenliğini tehlikeye atmasına izin vermeyiz" dedi.