Ben ölseydim

PKK tarafından tehdit edilen Rojin'i korumakla görevli 3 polis şehit oldu. Şehitler toprağa verilirken sanatçıdan açıklama geldi, "Keşke ben ölseydim"

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Ağustos 2014 Güncelleme 18 Ağustos 2014, 01:18
Ben ölseydim

İÇİNDEKİLER

TRT'nin Kürtçe yayın yapan kanalı TRT6'da program yaptığı için tehditler alan Kürt sanatçı Rojin dün Silopi'de Ezidileri ziyaret için Pelin Batu ile birlikte Diyarbakır'a gitti. Havaalanından araçla Ezidi kampına doğru seyir halindeyken karşı şeritten aşırı süratle gelen bir otomobil, sanatçıyı korumakla görevli polislerin içinde bulunduğu sivil araca çarptı ve 3 polisin hayatını kaybetmesine sebep oldu. Şehit polisler için dün, görev yaptıkları Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nün bahçesinde cenaze töreni düzenlendi. Şehit Polisler, Ahmet Yıldırım (30) Adıyaman, Ömer Mercimek (36) Kahramanmaraş, Sıtkı Kara (25) Burdur'da toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderildi.

İÇİM PARÇALANIYOR
Polislerin cenazeleri omuzlarda taşındığı esnada Rojin resmi Twitter hesabından olayla ilgili mesaj yayımladı. Rojin "Keşke ben ölseydim. Keşke çocukları ve eşleri olan genç insanlardansa, içim paramparça uyuyamıyorum. Allah'ım ailelerine sabır ver" dedi. Bu arada, Pelin Batu ise Rojin'in yaşanan olaydan dolayı çok üzgün olduğunu belirterek "Kazanın sadece bir kazadan ibaret olmadığı, kasıtlı bir davranış olduğunu" ima ederek akıllara PKK tarafından tehdit edilen Rojin'e yönelik bir suikast girişimi olduğunu getirdi.