Paralelci polislere belgeli yanıt

Paralel yapı elemanı polislere kötü davranıldığı iddiaları belgelerle çürütüldü

Giriş Tarihi 13 Ağustos 2014, 00:00 Güncelleme 13 Ağustos 2014, 15:32
Paralelci polislere belgeli yanıt

İÇİNDEKİLER

İstanbul'da 22 Temmuz'da emniyet içindeki paralel yapıya karşı düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 84 kişiye kötü muamele yapıldığı yönünde yürütülen kara propaganda fotoğraflarla çürütüldü.



SAHURDA YEMEK VERİLMEDİ DEMİŞLERDİ

Polislerin nezarethanedeki fotoğraflarında paralel medyada ortaya atılan "Sahurda yemek verilmedi", "Oruçluyken karşılarında sigara içildi" gibi birçok iddianın gerçek olmadığı görüldü. İddiaların aksine şüphelilerin evinde arama yapılmadığı, evlerinde kelepçe takılmadığı, devletin verdiği yemeğin yanı sıra ekstra yiyecek ve sigara alınarak şüphelilere verildiği, oruç tutanlara sahur ve iftar, oruçlu olmayanlara her öğün yemekleri verildiği, yemeklerin yanı sıra çay ve tatlı ikramı da yapıldığı öğrenildi.



Star'ın haberine göre; Avukatların müvekkilleriyle istedikleri her dakika müvekkilleriyle görüşebildikleri bildirilirken sıcak havaya nezarethanelerde kalorifer yakıldığı gibi paralel yalanların aksine "Nezarethane koridorlarında vantilatörlerin çalıştırıldığı, şüphelilerin nezarethane dışındaki koridorlarına çıkmasına izin verildiği" belirtildi.