İstiklal Marşı'nı bilmiyorsan babanın suçu ne

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan, "Sen Akif'in o muhteşem eseri İstiklal Marşı'nı eğer bilmiyorsan ne babanın suçu var, ne Akif'in suçu var. Suç sende" dedi.

Giriş Tarihi 07 Ağustos 2014, 00:00 Güncelleme 07 Ağustos 2014, 17:58
İstiklal Marşı’nı bilmiyorsan babanın suçu ne

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Malatya'da düzenlenen mitingde, "Çanakkale şehitleri, vah vah... Mehmet Akif merhum babasının arkadaşıymış. Olabilir ama sen Akif'in o muhteşem eseri İstiklal Marşı'nı eğer bilmiyorsan ne babanın suçu var ne Akif'in suçu var. Suç sende. Profesörmüş, profesör olsan ne yazar" dedi.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan, "8 yıl İslam Konferası'nın başına gönderdik, ne büyük yanlış yapmışız. Ne yaptın orada? Suudi Arabistan gibi ülkeler zor kurtuldular. Bize ricada bulundular, cumhurbaşkanımıza ricada bulundular, bana ricada bulundular, Dışişleri Bakanıma ricada bulundular. Çıksın bunu da inkar etsin. Doğru eder, eder. Çünkü 'çarkçı Kemal'in yanında yetişen o da çarkçı Ekmel olur." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir televizyon porgamında, "Halkın ahlak reformuna ihtiyacı var" dediğini belirterek, "Oradan da gazeteci kılıklı bir militan çıkmış, edepsiz bir kadın, 'Müslüman ülkede bunu beklemek zor değil mi' diyor. Haddini bil haddini. Eline vermişler bir kalem, gazete köşesinde yazıyorsun. Çıkarıyorlar seni işte böyle malum Doğan grubunun televizyonuna, oradan da saygısızca yüzde 99'u Müslüman olan bu halka hakaret ediyorsun. Karşılıklı oturmuşlar, hem seçmene hakaret ediyorlar hem Müslümanlara hakaret ediyorlar. Siz bu kafayla devam edin. Bidon kafalı dediniz, göbeğini kaşıyan adam dediniz, sorgulamayan kitle diyorsunuz şimdi. 'Müslaman' diyerek aşağılamaya devam edin. Bu millet sizi bunun için hiçbir zaman iktidara getirmeyecek" dedi.