Ateşkes katliamı

İsrail kan akıtmamaya 2 saat dayanabildi. 72 saatlik insani yardım ateşkesi dün sabah 8'de başlarken, katiller saat 10'da Refah'ı yerle bir etti. En az 50 Gazzeli'nin öldüğü saldırı sonrası toplam ölü sayısı bin 500'ü geçti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Ağustos 2014 Güncelleme 02 Ağustos 2014, 02:26
Ateşkes katliamı

İÇİNDEKİLER

İsrail insanlık suçunda dünya tarihine kara bir leke daha bıraktı. Önceki gece Birleşmiş Milletler önderliğinde alınan 72 saatlik insani ateşkes kararının ardından masumları katletmeye devam etti. Dün sabah saat 08.00'de ateşkes yürürlüğe girerken, Gazzeliler yıkıntılar arasından ölülerini çıkartmaya ve ilacın tükendiği hastanelerdeki yaralılara yardım toplamaya başladı. Gazzeli çocuklar ise bombardımanın ara vermesiyle sahillerde denize giriyordu. Ancak terörist devlet İsrail, kansız kalmaya iki saat dayanabildi. Yerel saatle 10.00'da Refah bölgesine bombardımana başlayan İsrail kuvvetleri kısa süre içinde 50'nin üzerinde Gazzeli'yi daha öldürdü.

BARIŞ GÖRÜŞMELERİ OLMAYABİLİR

İsrail kendi bozduğu ateşkeste Hamas'ı suçlarken ateşkesin bittiğini BM'ye bildirdiğini açıkladı. Üst düzey bir isimden alınan bilgiye göre, İsrail'in ateşkesi bozmasının ardından Mısır yönetimi Kahire'de yapılması planlanan ateşkes görüşmelerini ertelediğini duyurdu. İsrail ve Filistin'den ise bir açıklama gelmedi.