Vay hayvan!

Antalya'da hayvan bakımevinde skandal! 2 bin 488 sahipsiz kedi-köpek bakımsızlıktan ölürken; 965 hayvan da zehirli iğne vurularak katledildi. Nereye gömüldükleri ise meçhul...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Ağustos 2014 Güncelleme 01 Ağustos 2014, 01:36
Vay hayvan!

İÇİNDEKİLER

Bunu yapan insan olamaz' dedirten olay Antalya'da yaşandı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Kepezaltı Sahipsiz Hayvan Bakımevi'nde 5 yıl boyunca aralarında sağlıklı olanların da bulunduğu 965 hayvan zehirli iğne ile öldürüldü. Aynı merkezde 2 bin 488 hayvanının ise bakımsızlıktan ölüme terk edildiği ortaya çıktı. Yaşanan katliam büyük yankı uyandırırken; hayvanseverler ayağa kalktı... Kedi ve köpek katliamı raporlarla da belgelendi. Antalya Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkan Vekili Fikret Acar imzalı tutanakta, Kepezaltı Sahipsiz Hayvan Bakımevi'nde 2009 yılından 2014 yılı Nisan ayına kadar yapılan katliam açıkça yer aldı. Türkiye Hayvanları Koruma Derneği Antalya Şube Başkanı Sevda Kıraç, hayvan katliamının CHP'li eski Başkan Mustafa Akaydın'ın atadığı Barınak Müdürü Özgür Erkan'ın yaptığını iddia etti.

"TOPLU KATLİAM YAPILMIŞ"
Kıraç, bir süre Erkan ile çalıştığını, hayvanlara yapılanları görünce barınaktan ayrıldığını söyledi. Uyarılarının dinlenmediğini anlatan Kıraç, "Barınakta 71 oda, 250 köpek vardı. Her gün barınağa 20 köpek gelince köpek sayısı 800'lere fırladı. Sonuç olarak ise tek tek hayvan ölümleri başladı" dedi.

'DERDİMİ ANLATAMADIM'
Katliamdan Barınak Müdürü Özgür Erkan'ı sorumlu tutan Türkiye Hayvanları Koruma Derneği Antalya Şube Başkanı Sevda Kıraç, şöyle konuştu: "Özgür Erkan'ı uyardım ama derdimi anlatamadım. Dönemin Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'a birçok kez rapor yazdım umursanmadı. Sonunda korktuğumuz oldu ve hayvanlar ölmeye başladı. Kafeslerden kediköpek ölüleri toplandı. Hayvanların nereye gömüldükleri belli değil."

'BAŞKAN HABERDARDI'

30 Mart 2014'teki yerel seçim sonrası odasındaki resmi evrakları yaktırırken yakalanan CHP'li eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın hayvan ölümlerinden haberdar olduğu öne sürüldü. Akaydın, köpeklerle böyle poz vermişti.

Can YÜCEL