Pen'sil'vanya !

Gülen'in 'Emniyet İmamı' Kozanlı Ömer, dinleme kayıtlarını yok etmek için devreye girdi! Cemaatin firmasında çalışan mühendisi Emniyet İstihbarat'ta görevlendirdi. Teknik köstebek de Ramazan Akyürek'in görevden alınmasından önce yasa dışı tüm kayıtları yok edip, paralel yapının beynini sildi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Ağustos 2014 Güncelleme 01 Ağustos 2014, 02:11
Pen’sil’vanya !

İÇİNDEKİLER

Devlet içindeki paralel yapı bütün Türkiye'yi dinledi. Fethullah Gülen'in kulakları "çok gizli" devlet sırlarını yabancı istihbarat örgütlerine servis etti. 22 Temmuz operasyonunda gözaltına alınan 8 emniyetçi de yasa dışı dinlemelerin bir numaralı zanlısı olarak tutuklandı. İşte paralel çetenin yakın zamana kadar sürdürdüğü dinleme faaliyetini, gazeteci Abdurrahman Şimşek aHaber ekranında anlattı. TAKVİM de, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanlığı'ndaki izlerin nasıl silindiğini tespit eden müfettiş raporunu ele geçirdi. Raporu, mülkiye başmüfettişleri Rıdvan Aydın, Anıl Cengiz Özgün ile polis başmüfettişleri Mehmet Tomruk ve Zafer Aktaş hazırladı.

ANKARA'DAKİ SIR FİRMA
Müfettişler, İstihbarat Dairesi eski Başkanı Ramazan Akyürek'in görevden ayrılmadan 6 gün önce Emniyet'in beynini sildiğini tespit etti. 16 Nisan 2014 tarihli raporda Akyürek ve ekibinin yargılanması istendi. "Cemaatin Emniyet İmamı" "Kozanlı Ömer" kod adlı Osman Hilmi Özdil'in talimatıyla yapılan büyük temizlik, şöyle gerçekleştirildi: Paralel örgüt, televizyon reytinglerini ölçmek ve bilişim hizmetleri için 2008'de Ankara'da SBT Analiz adıyla bir firma kurdu. Başına da gayri resmi olarak Kozanlı Ömer'i getirdi. Emniyet'in işlemleri buraya yönlendirildi. Dinleme kayıtlarının imhasına karar verildiğinde de işte bu firma devreye girdi. Firmada çalışan bilgisayar mühendisi Muhammed Çağrı Çavuşoğlu, Emniyet'teki bilgileri silmek için görevlendirildi. Bu kapsamda 2010'da Emniyet İstihbarat'ta işe alındı.

YARGILANSINLAR...
Akyürek'in görevden ayrılmasına kısa süre kala Çavuşoğlu'ndan teknik takip işlemlerinin yürütüldüğü programlardaki kullanıcı bilgilerini (log kayıtları) silmesi istendi. Çavuşoğlu da 10 Mayıs 2013'ten önceki bütün verileri geri dönülemez şekilde sildi. Böylece, yasa dışı tüm telefon dinlemeleri ve teknik takiplerle ilgili kayıtları kimin, ne amaçla incelediği, bu bilgilerin kimlerin eline geçtiği hiçbir zaman anlaşılamadı. Müfettiş raporunda, Akyürek ve aynı dairede görevli 15 kişi ile birlikte Çavuşoğlu'nun da yargılanması istendi.

DERİN TEMAS!

Paralel çetenin "silici hamlesi", birbirinden derin isimleri bir araya getirdi. Hrant Dink cinayetinin bir numaralı şüphelisi olan Ramazan Akyürek ile Emniyet İmamı Osman Hilmi Özdil, kafa kafaya verip Emniyet'in beynini sildi. Büyük temizlik ortaya çıkınca da Gülen ve çetesinde panik başladı. Müfettişler ise Emniyet'teki silmeyle ilgili olarak aralarında Akyürek ile bilgisayar mühendisi Muhammed Çağrı Çavuşoğlu'nun da bulunduğu 16 kişiyi suçladı.

LOG KAYDI NEDİR?
Polisin tüm dinlemeleri Emniyet İstihbarat Dairesi'ndeki bilgisayarlarda saklanıyor. Çok gizli tutulan bu verilere sadece yetkilendirilmiş personel erişebiliyor. O dairede görevli bile olsa bir polis, bu kişisel verileri ne amaçla incelediğini yazarak bilgisayarı açabiliyor. Yedeklenmeyen kayıtlar, ana bilgisayarlarda (server-sunucu) onbinde bir (% 0.01) oranında bile yer işgal etmiyor.

MEVLÜT YÜKSEL