İhsanoğlu bu sefer de Atatürk'ün sözünü söyleyemedi

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta sulh, cihanda sulh” sözünü hatırlayamadı.

Giriş Tarihi 01 Ağustos 2014, 00:00 Güncelleme 01 Ağustos 2014, 17:27
İhsanoğlu bu sefer de Atatürk’ün sözünü söyleyemedi

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, "yurtta sulh cihanda sulh" sözünü söylerken zor anlar yaşadı.

Bu arada Adana'da bir vatandaş, cuma namazı çıkışı Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na "Siz Mısır'dan neden geldiniz, darbe yapmaya mı geldiğiniz" diyerek tepki gösterdi.

Dün akşam saatlerinde Adana'ya gelen Ekmeleddin İhsanoğlu, şehir turunun ardından eşi Füsun İhsanoğlu ile birlikte Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü'yü ziyaret etti.

İhsanoğlu'na burada çok sayıda vatandaş sevgi gösterisinde bulundu. Belediye binası önünde davul ve zurnalar ile karşılanan İhsanoğlu, daha sonra başkanlık makamına geçti.

HATIRLAYAMADI

İhsanoğlu, konuşması sırasında Mustafa Kemal Atatürk'ün "Yurtta sulh, cihanda sulh" ilkesini söylemek isterken hatırlayamadı. Yanındakilerin hatırlatmasıyla konuşmasına devam eden İhsanoğlu, "Atatürk'ün söylediği gibi yurtta barış, cihanda barış ülküsünü hep beraber gerçekleştireceğiz. Cenabı Allah bu devlete, bu millete zeval vermesin" dedi.

Ziyaretin sonunda Başkan Sözlü'nün eşi Zeynep Sözlü, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun eşi Füsun İhsanoğlu'na vazo hediye etti. Başkan Sözlü ise İhsanoğluna 'Bozkurt' hediye etti. Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu, daha sonra Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ı ziyaret etti.

VATANDAŞ TEPKİ GÖSTERDİ

Ekmeleddin İhsanoğlu, Adana ziyareti sırasında Cuma namazını Sabancı Merkez Camii'nde oğlu ile birlikte kıldı. Camiye giren baba oğulun ayakkabılarını, koruması bir poşete koyarak bekledi. Cami çıkışında ayakkabılarını giyen İhsanoğlu, camiden ayrılırken bir vatandaşın tepkisiyle karşılaştı.
İhsanoğlu'nun yanına yaklaşan İsmail Karacan adlı şahıs, "Siz Türkiye'ye neden geldiniz. Darbe yapmaya mı geldiğiniz, gelirseniz bence darbe yapacaksınız" diyerek tepki gösterdi. İhsanoğlu'da darbe yapmayacaklarını söyledi.
Bu arada İhsanoğlu'nun koruması ile bazı MHP ve CHP'liler Karacan'a saldırıp tepki gösterdi.
Olayın ardından bazı vatandaşların desteğini alan İsmail Karacan, "Ekmeleddin İhsanoğlu'nun darbe yapacağına inanıyorum. Ben öyle inanıyorum. Belediye başkanı bana camide küfür etti. Böyle belediye başkanı mı olur" dedi.