Ya istiklal ya Ekmel

MHP ve CHP'nin Köşk adayı olan Ekmeleddin İhsanoğlu, Mehmet Akif Ersoy'un kabrini ziyaret etti. İstiklal Marşı'nın dizeleri için "Çanakkale Şehitler'i şiirinden galiba" dedi!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Temmuz 2014 Güncelleme 31 Temmuz 2014, 01:34
Ya istiklal ya Ekmel

İÇİNDEKİLER

Türkiye, 12. Cumhurbaşkanı'nı seçmek için gün saymaya başladı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine sayılı günler kaldı. CHP ve MHP'nin çatı adayı olan Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu da seçim turlarını hızlandırdı! "Ekmek için Ekmeleddin" sloganıyla yola çıkan çatı aday, kabristanları unutmadı. Turgut Özal, Adnan Menderes, Bülent Ecevit, Alparslan Türkeş ve Necmettin Erbakan'ın mezarlarını ziyaret edip karanfil bıraktı. İhsanoğlu'nun son durağı ise İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy'un kabristanıydı. İhsanoğlu, bayram arefesinde İstanbul'daki Edirnekapı Şehitliği'ni ziyaret etti. İlk olarak şehitlik anısına karanfil bırakıp dua etti. Çatı aday, Edirnekapı Şehitliği'ndeki son ziyaretini ise Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un mezarına yaptı. Ersoy'un mezarına karanfil bırakıp dua eden İhsanoğlu, daha sonra İstiklal Marşı'nın bazı dizelerini okudu.

MARŞI BİLMEYENE EKMEK YOK!
Ne olduysa bu anda oldu ve çatı aday büyük skandala imza attı. İhsanoğlu, okuduğu İstiklal Marşı dizeleri için "Çanakkale şehitleri şiirinden herhalde" dedi. İhsanoğlu'nun bu sözleri, sanal alemi salladı. Sosyal paylaşım sitesi Twitter'da Ekmeleddin İhsanoğlu'na tepki yağdı.

İşte o tepkilerden bazıları:

Bu ülkenin İstiklal Marşı dizelerine "Çanakkale Şiiri'nden" dersen bu ülkeye harbiden Fransız kalmışsın demektir.
Bir de Mehmet Akif babasının arkadaşıymış...
İstiklal Marşı'nı bilmeyen Köşk adayı...
İstiklal Marşı'nı bilmiyor ama Türkiye'nin cumhurbaşkanı adayı...
Ekmeleddin İhsanoğlu Bey İstiklal Marşı'nı karıştırmış.. İlkokulda ben de karıştırırdım ama T.C. Cumhurbaşkanı adayı değildim.
İstiklal Marşı'nı bilmeyene bizden ekmek yok!

İhsanoğlu'na Twitter'da büyük tepkiİhsanoğlu'na Twitter'da büyük tepki