İstanbul'da halk otobüsü kaza yaptı

Ümraniye'de, önündeki araca çarpmamak için bariyer ve istinat duvarına sürtünerek durabilen özel halk otobüsünde bulunan 11 kişi yaralandı.

Giriş Tarihi 29 Temmuz 2014, 00:00 Güncelleme 29 Temmuz 2014, 16:46
İstanbul’da halk otobüsü kaza yaptı

İÇİNDEKİLER

İtfaiye yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Şile yolunda seyir halindeki özel halk otobüsü, arıza yapan önündeki araca çarpmamak için yol kenarındaki bariyere ve istinat duvarına sürtünerek durdu.

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Otobüsün kapılarının duvar tarafında kalması nedeniyle bazı yolcular, camları kırarak dışarı çıktı.

Kazada, yaralanan 11 kişi ambulanslarla çevre hastanelere kaldırıldı.

İstanbul Özel Halk Otobüsü Şirketleri'nden açıklama

İstanbul Özel Halk Otobüsü Şirketleri tarafından yapılan açıklamada ise Sultanbeyli-Topkapı seferini yapmakta olan C-762 kodlu özel halk otobüsü, Şile otobanı Beşiktaş Nevzat Demir Tesisleri yakınında seyir halindeyken, yanındaki şeritte birbirine makas atan araçlardan birinin otobüsün sol ön tarafına çarptığı belirtildi.

Açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"Darbe dolayısıyla dengesini kaybeden otobüs, yan taraftaki duvara çarparak durabilmiştir. Olay yerinden alınan ilk bilgilerde 10 civarında yolcunun hafif yaralandığı ve çevredeki hastahanelerde tedavi altına alındığı öğrenilmiştir. Olayda yaralanan yolcularımıza acil şifalar diliyoruz. Kazayla ilgili adli ve idari soruşturma devam etmektedir."