Anti-Nuri Alço!

Gazoz ustası Nuri Alço'ya İngiltere'den kötü haber geldi. İngiliz bilimadamları içecekteki tehlikeyi fark eden bir cihaz geliştirdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Temmuz 2014 Güncelleme 29 Temmuz 2014, 00:42
Anti-Nuri  Alço!

İÇİNDEKİLER

O Yeşilçam'ın kötü adamı olarak tarihe geçti. Gazozla olan yakın ilişkisi ise her daim yerli yerindeydi. Ancak gazoz ile onlarca genç kızın hayatına giren Nuri Alço'ya kötü haber İngiltere'den geldi. İngiliz bilimadamları gazoz dahil tüm içeceklere ilaç karıştırıldığında bunu şıp diye tespit edebilen bir cihaz geliştirdi. Pd.id adlı cihazın içeceğe ilaç veya uyuşturucu madde atılıp atılmadığını tespit ettiği belirtildi.

KIRMIZI IŞIKLA UYARIYOR
Cihazın özellikleri ise şöyleydi: Pd.id, içeceğinize atıldığı zaman, hemen küçük bir numune alıyor ve analiz ediyor. Numunenin kütlesi, direnci ve ısısı, herhangi bir yabancı madde karıştırılıp karıştırılmadığını gösteriyor. Cihazın üzerindeki kırmızı ışığın yanması ise içeceğe madde karıştırıldığına işaret ediyor. İcadın tasarlayan J. David Wilson ise pd.id'nin yıllardır ABD Uyuşturucu ile Mücadele Dairesi (DEA) tarafından kullanılan teknolojiye sahip olduğunu belirtti.